2013
11.27
think_bike-light_bulpДали ще бъдем свидетели на истинска велосипедна политика през следващата година? Това трябва да разберем от новия проекто-бюджет 2014 г. на Столична община. А надежда има: бюджетът за капиталова програма за изграждане, ремонт и рехабилитация на улици е впечатляващ, а по тези улици очакваме да се появи и велосипедна инфраструктура.
“Велоеволюция” успя да изпрати свое становище по проекто-бюджет 2014 в срок, въпреки волните или неволни административни спънки: проекто-бюджетът бе публикуван късно в петък 21.11, а обявата за публичното обсъждане едва късно в понеделник 25.11 стана достъпна в една невидима подстраница на официалния сайт на Столична община.
При тези условия срокът за подаване на становища до вторник 26.11. става възможен единствено за граждани и организации, които четат предимно Държавен вестник или неистово претърсват сайта на Столична община всеки ден. Именно заради това сдружението, заедно с други организации, отправи искане за отмяна на датата 29.11 на публичното обсъждане на бюджета с даване на разумен срок за разглеждане и коментари от граждани.

Независимо от тази административно-пренебрежителна неуредица, за нас е важно бюджетът да дава ясна информация за средствата, които ще се инвестират във велосипедна политика, а конкретните ни предложения можете да видите тук.

Заинтересованите велосипедсти и граждани могат да зе запознаят с подробности, както и с информация за провеждането на публично обсъждане на бюджет 2014 тук: http://www.sofia.bg/byudzhet2014.asp

Общо прочитания 3612 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: