2011
04.24
tyrsene
На Деня на Земята – 22ри април, ентусиастите от велоклуб “Устрем” във Варна решиха да си потърсят велоалеята, която трябва да свързва Морската градина и центъра с крайните квартали на града. Целта беше да се привлече общественото и общинското внимание към проблема с недовършената велоалея и нуждата от изграждане на инфраструктура за велотранспорт в град Варна.

Велошествието, провело се под мотото „В търсене на изгубената велоалея” тръгна от входа на Морската градина до Икономическия университет по вече съществуващия участък от алеята. По пътя си спря до сградата на Община Варна пред информационната табела с проекта за велоалеята, за да може всички участници да се ориентират къде да търсят. След това продължи до района на цирковата площадка, съпътствано от звука на звънци и тромби и скандирания “Къде ни е алеята”.

Участниците се разбраха, че ще повтарят проверката си всеки последен петък на месеца (а защо не и по-често), докато не започнат да виждат реални действия за решаването на проблемите им.

Снимки от събитието можете да разгледате тук.

Общо прочитания 4605 , 2 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: