2011
04.14
В последните дни момчетата и момичетата от велофондация “Фактор” се движиха по маршрута Търговище – Шумен – Разград. Въпреки лошото време велосипедистите продължават да обикалят страната и да привличат все повече хора към каузата си за популяризиране на колелото и велокултурата. 

Местните власти приемат присърце инициативата – областният управител на Шумен се е включил лично в похода, а в общината са обсъждани идеи за проектиране на нови велоалеи и получаване на средства от ЕС за тяхното изграждане. Днес походът продължава от Разград към Русе.

Главният архитект Петър Диков, заяви в пряко включване за “Денят започва”, че вече има достатъчно проекти за велоалеи, предстои обявяването на два нови търга за строителство, като първият ще бъде за изграждане на велоалея по бул. “Гоце Делчев” (около 4 км).

Разработени са проекти от стадион “Юнак” до метростанция “Жолио Кюри”, до Люлин (12 км). Диков обясни, че стремежите на общината са до края на 2013 година в столицата да има около 100 км велоалеи.

Подробности можете да видите във видеофайла. 

Автор: БНТ

Общо прочитания 4015 , 1 прочитания днес