2013
07.31

577380_4856372053653_1638573344_nЗа събитието Европейската седмица на мобилността 16-22 септември 2013 г.

Уважаеми колеги,

В периода от 16 до 22 септември 2013 г. се провежда Европейската седмица на мобилността и Европейският ден без автомобили на 22 септември – кампания на Европейската комисия за популяризиране на обществения транспорт, колоезденето и ходенето пеша (http://www.mobilityweek.eu). Тази година кампанията е под мотото „Чист въздух – ти си на ход“.

Прочети още »

2013
07.25

official_bikesport_logo_sloganЗа поредна година се реализира успешно партньорство между производител и магазини за велосипеди “Макбайк” и сдружение “Велоеволюция” по време на голямото майско велошествие по случай Денят за ходене на работа с колело.

Всички членове на сдружението имат възможността да получат отстъпки от продуктите на “Максбайк” не само в магазина в София в Търговски Център Friends, но и в магазините в Пловдив и Бургас. За повече информация проверете страницата с партньори на Велоеволюция

2013
07.17

Становището на сдружение Велоеволюция

Както много често се случва с подробните устройствени планове – велосипедното движение или липсва, или е прокарано далеч от удобно за велосипедистите.

Прочети още »

2013
07.16

cardВече е факт – всеки може да стане член на сдружение “Велоеволюция” само като посети  партньорите ни –  магазини за екстремна екипировка “Стената“. На място може да се заплати членският внос и да се получи картата.   Магазините са 3 и обхващат сравнително голяма част на града, не че за велосипедистите това е от голямо значение. Можете да ги откриете на следните адреси:

  • „Стената Център” – ул. “Братя Миладинови” 5, 1301 София;
  • ”Стената Гео Милев” – бул. “Шипченски проход” 18 Търговски център “Галакси” 1113, София;
  • „Стената Младост” – Търговски център “Метро Сити”, бул. “Александър Малинов” 51, етаж 1
2013
07.15

Сдружение Велоеволюция ще проведе годишното си общо събрание на:

  • 14 август 2013 г*
  • 19:00 часа
  • ул. “Проф. Никола Михайлов” 12/Синята къща над ресторант “Малкия стадион”

Прочети още »

2013
07.09

bike-brodueiНа пръв поглед Ню Йорк сити е идеалното място за въвеждане на бизнес с велосипеди под наем. Заради липсата на място в метрополията паркирането е кошмарно. Тежкият трафик и навикът пешеходците да пресичат, когато видят пролука между две коли, без значение какво показва светофарът, правят карането по-приятно. Такситата са алтернатива, но ако трябва да стигнете до централна точка в пиков час, може би е по-добре просто да слезете и да пробвате пеша. Въпреки удобствата си метрото не стига навсякъде или пък изисква прехвърляния. Прочети още »

2013
07.08

dsc_0732Европейска Седмица на Мобилността 16-22 септември 2013

Сдружение „Велоеволюция“ ще реализира кампанията Европейска седмица на мобилността 16 – 22 септември и през 2013 г. Тази година обаче кампанията е финансирана от програма Европа на Столична Община в рамките на проектно предложение подадено от сдружение Велоеволюция.

Кампанията  цели популяризирането на алтернативен начин на придвижване, участието на и взаимодействието между местни власти и гражданско общество за превръщането на градската среда в по-благоприятно място за живеене, с повече възможности за културни и социални връзки, улеснени от добри политики за градска мобилност. В рамките на кампанията местните власти, в лицето на Столична община и съответните дирекции и предприятия, ще бъдат активно ангажирани в представянето и популяризирането на политики и постижения свързани с подобряването на мобилността.

Кампанията ще се реализира и с участието граждански организации, като ще се осигури градско пространство за провеждане на дейности на открито, които насърчават алтернативните възможности за придвижване, активен живот с използване на даденостите на градската среда и културните предпоставки за социални взаимодействия. Като част от кампанията в рамките на Европейска Седмица на Мобилността (ЕСМ) ще се проведат и дискусионни срещи за провокиране и улесняване на диалога между гражданите, гражданските структури и местната власт по отношение на подобряване на градската среда и мобилността на гражданите и гостите на София.

Дейностите по проекта можете да следите на: http://projects.velobg.org