2012
04.22

До всички настоящи и бъдещи велосипедисти в град София!*

Готов ли си да се включиш в най-готиния, щур и зарибяващ велосипеден проект за годината? Сдружение Велоеволюция те кани да се впуснеш в едно незабравимо преживяване, което ще ти донесе много емоции, нови приятели и умения.
Участвай в най-голямото преброяване на велосипедния поток в София и помогни за създаването на велосипедните алеи  и култура в Столицата!
Заедно, с поне толкова ентусиазирани хора като теб, ще бъдеш част от доброволчески срещи, традиционото велошествие, преброявания, вело-карнавал, творческо обучение и придобиване на сертификат Youthpass.

Ако си младеж по душа, живееш в София, обичаш колелото и свободното придвижване, имаш идеи и енергия да помогнеш за преброяването на велосипедистите и подобряване на условията за каране на колело в града, както и много да се забавляваш с нови приятели тази покана е намерила човека, който търсим, защото…

Прочети още »

2012
04.21

Елате, за да рисувате заедно с децата си. Малчуганите ще получат важни уроци за каране на колело и безопасно движение. Ще получите ценни съвети за спестяване на енергия и за създаване на по-екологична градска среда.

 • 28 април, събота
 • 11:00 часа
 • Борисовата градина, в градинката със Слончето

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и е първото от поредицата събития „Забележи, не шофирам” по проект СЕГМЕНТ. Проектът е част от програма „Интелигентна енергия Европа” на Европейската комисия и се осъществява в няколко европейски града.

Сред участниците ще бъдат:

– Велосипеден инструктор от сдружение „Велоеволюция”

– Софийски художници Прочети още »

2012
04.21

bike-adventure-lovech-2012Спортен клуб по ориентиране Ловеч и Велоклуб Пресечената скала канят всички любители и привърженици на велосипеда и велосипедните спортове да приключенстват заедно на 13 май в град Ловеч.
Осигурени са наградите от БАЛКАНВЕЛО АД, Спортен клуб по ориентиране Ловеч, Велоклуб Пресечената скала и партньорите на събитието.

Медали за I, II и III място:

 • Велосипед Reactor Runner 26” за класиралите се на първо място в отделните състезателни категории;
 • Атрактивни и разнообразни награди за класиралите се в различните състезателни категории;
 • Грамота / удостоверение за участие в състезанието;

Регистрация: Регистрацията за състезанието започва от 01.04.2012 до 10.05.2012 на e mail: veloclub.prskala@gmail.com и в пряк контакт с организаторите.

 • Изисква се задължително попълване на „Декларация за участие” и „Декларация за освобождаване от отговорност”.
 • Регистрационна такса: 2 лв.
 • Регистрация за участие в деня на състезанието е възможно, като регистрационната такса е 4 лв.

Всички въпроси отнасящи се до регламента на състезанието и регистрацията може да задавате на:

2012
04.20

maraton-londonЕвропейският Вело Маратон е вдъхновен от Младен Белчев, който мечтаеше от години да извърти 3500 км. между Лондон и България. Младен живее в Плевен, където е известен с множеството си доброволни участия в спортни изяви из цяла България. Той се занимава от дете със спорт, като най-изявен е в лекоатлетката и колоезденето. През май 2011, точно година от пенсионирането си и 2 дни след завършването на 3150 км. вело маратон – обиколка на България 2011, Младен става жертва на пътнотранспортно произшествие и претърпява множество травми.

Когато вижда за първи път баща си, в интензивното отделение в Плевен, дъщеря му Екатерина решава, че ще направи всичко възможно, за да помогне на баща си да кара отново и да осъществи мечтата си да прекоси Европа на колело. Така между посещения в болницата и разговори с колеги колоездачи на баща си, стартира организацията на Европейският Вело маратон за безопасни пътища от България до Лондон за Олимпийските игри. Прочети още »

2012
04.20

bike to work day 201219 май – Голямото преброяване се завръща

Всеки велосипедист с номера си 2

15-то Традиционно майско велошествие

В деня за ходене на работа с колело – 19 май, сдружение „Велоеволюция“ кани всички велосипедисти, веломаниаци, велосипедистчета или просто хора, които обичат да карат своя велосипед, на голямото продължение – „Всеки велосипедист с номера си 2“!

За 15-ти пореден път традиционното майско велошествие ще събере хиляди привърженици на придвижването с велосипед в града с една ясна цел – да се преброим и да покажем, че велосипедистите в София са повече от всякога!
Събирайки се заедно, заявяваме необходимостта от подобряване на условията за придвижване с колело в града, от по-добра велосипедната инфраструктура, повишаване на безопасността и толерантността по пътищата.

През 2009 се събрахме над 3000 велосипедисти и превзехме Цариградско шосе. Сега, 3 години  по-късно да видим дали сме 3 пъти по 3000….

 • Кога: 19 май
 • Начален час: 18:00 часа
 • Сборен пункт: Паметника на Съветската армия

Прочети още »

2012
04.20

Ден I

Въпреки променливото време, в първия ден на велофеста се включиха много повече от първоначално очакваните велосипедисти и броя на участниците надхвърли 120 души. Журналисти от различни медии уважиха събитието и дойдоха да го отразят, вземайки интервюта от участниците и организаторите. Една от големите атракции на деня беше велосипед тандем за планинско колоездене и всички го гледаха с любопиство. След направен инструктаж, групите и водачите им бяха разпределени и всички тръгнаха по своите маршрути. Не липсваха и участници от други градове. След обиколка по маршрутите и трите групи се събраха на общ пикник на вече зелената поляна на Ковшак чешма, където цареше приятелски дух и се спечелиха много нови запознанства. От там потеглиха две групи – едната се прибра директно към Варна, а другата се запъти за да види мястото на велофеста за следващия ден. Всички споделяха, че участието е било приятно и зарежащо.

Прочети още »

2012
04.17

shambhala_2012Без съмнение заглавието говори само за себе си, наближава най-голямото байк състезание в България.

На 02.05.2012 — 06.05.2012, град Сопот ще бъде епицентър на велосипедисти и фенове на екстремното състезание.

За записване и актуална информация, може да посетита страницата на събитието във facebook.

2012
04.11
велобазар в Добрич

Валентина Добринчева

Базар за употребявани велосипеди се проведе за първи път в Добрич на 7 април. Идеята вече работи и в интернет. Инициативата има своя страница във Фейсбук, където са представени непродадените велосипеди и аксесоари. Артикулите, предложени и оценени от техните собственици, могат да се видят на снимка в специално създадена за целта галерия на страницата на базара във Фейсбук. Към снимката са посочени и координати за връзка с продавача. Страницата ще работи занапред, уверяват организаторите, като на нея ще се качват всички непродадени на базара стоки. Създаден е и и-мейл за връзка: velobazar@gmail.com.

Организаторите съобщават, че поради големия интерес ще се проведе втори пролетен велобазар в Добрич – на 22 април (неделя) от 11.30 ч., на същото място (градски парк Св. Георги, под СК “Русалка” до втората част на езерото (бившата рампа).

Прочети още »

2012
04.10

сдружение “Велоеволюция”Ще се проведе общо събрание на сдружение “Велоеволюция”.

Дата: 08 май 2012 г. (вторник)
Час: 19:00 ч.
Място: стаичката на съдиите при Колодрума в Борисова градина (ще има обявление и върху нея)

Дневен ред на общото събрание:

 • Годишен отчет за дейността на Сдружението;
 • Приемане на нови членове;
 • Промяна на Устава;
 • Разни;
2012
04.10
велотрасе България - ТурцияВеломаршрути ще свързват България и Турция съобщава www.publics.bg.
Проектът е финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество България- Турция
Трансграничният проект „Зелени коридори” е с продължителност 12 месеца и общ бюджет над 98 000 евро. Водеща община в изпълнението му е община Бургас, а ще се изпълнява съвместно партньорите община Къркралери –Турция, предаде агенция „Фокус“.
На представянето на проекта присъстваха зам.-кметът на община Бургас Атанаска Николова, кметът на Къркларели Джавит Чалаян, Генералният консул на Турция в Бургас Джем Улусой и кметът на гр. Малко Търново Илиян Янчев. Зам.- кметът Атанаска Николова посочи, че проектът цели да популяризира и предложи като общ туристически продукт природното, културно и историческо наследство в регионите на Бургас и Къркларели.
В основата му е заложена концепцията „зелени коридори“, която предвижда проучване на възможностите за интегриране на забележителностите в единна система от потенциални веломаршрути. Прочети още »