2011
05.28

parking_mall_sofiaПаркинг за колела в Мол София

Колоездачите вече имат още една причина да предпочетат Мол София – Малката София за шопинг дестинация. От началото на месец май на първо подземно ниво има специално обособен паркинг за колела. Той е безплатен и побира 33 велосипеда.

„Новооткритият паркинг за велосипеди, както и актуалната промоция, в която клиентите на Малката София могат да спечелят 100 колела са продиктувани от дълбокото убеждение, че столицата ни заслужава да бъде по-чисто и добро място за живеене. Затова Мол София, като активен член на обществото, се опитва постоянно да спомогне за подобряване на качеството на живот в града”, каза Весела Дончева, маркетинг мениджър на Мол София.

Тенденциите в Европа са броят на колоездачите в големите градове постоянно да се увеличава. Наскоро бе публикувана статистика, според която в Швейцария през изминалата година са продадени повече колела, отколкото автомобили, например. Неофициални статистики доказват, че велосипедът е най-бързият начин за придвижване в града. От обществения транспорт може би само метрото е по-бързо от колоездачите.

Българската столица не прави изключение. Всеки ден хиляди софиянци се качват на колелата си и  стигнат с тях на работа, училище, лекции и т.н.  Инфраструктурата, която трябва да улесни пътя им е крайно недостатъчна и тепърва предстои да се изгражда. С изграденият паркинг Мол София се надява да допринесе поне малко за комфорта на велосипедистите.

Общо прочитания 10420 , 1 прочитания днес
  1. Камера има ли около него? Дали е безопасно да се оставя колелото там?

  2. ПРЕДИ МАЛКО МИ ОТКРАДНАХА КОЛЕЛОТО ТОЧНО ПРЕД МОЛ СОФИЯ, АКО ЗНАЕХ ЗА ТОЗИ ПАРКИНГ, МОЖЕ БИ ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ… УВИ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ НЕ СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА МНОГО…

  3. И от Паркинга могат да ти го откраднат!
    Камерите ако ги има,няма да спрат крадеца.
    В Моловете просто всичко е ………….

  4. […] на много места има стойки за паркиране на колела – в университетите, в моловете … /снимката е от Mall of Sofia, Velobg.org/ […]

Твоя коментар: