2010
05.09

Подходящи маршрути за министри на колелаЗа да пестят бюджетни пари, министри изразиха готовност да освободят служебните си коли и да ходят на работа с колело. Репортерът от бТВ, Светослав Иванов провери от къде биха могли да минат министри, ако решат да сменят транспорта си с велосипеден. Видеото може да видите тук.

Най-хубавата и дълга велоалея в София се намира по дължината на булевард “Цар Борис Трети”. За съжаление на министър Дянков обаче тя е не много далеч, но не и много близо до “Бояна”, където живее той. А стари велосипедисти имат опит, който би ранил душевно всеки човек, дошъл от Америка в България:

“Никой не се съобразява, съветват много, в смисъл, не карай тука, карай там. Получават се и други неща, излизания до кръста от колата, има съвети с епитети, които не ми се иска да ги споменавам…”

Бояна е негостоприемно място за хора с колела. Затова пък има някои, не по-малко икономични идеи. Карането на колело от Бояна към центъра е премеждие не по-малко от участието в мисия в Афганистан, затова някои министри, които живеят тук могат да използват добрия стар, изпитан транспорт на каруцата. Евтино, екологично, икономично. Мераклии също няма да липсват, дори и сред баровските къщи.

За друг министър от кабинета, който живее в местността “Камбаните”, също няма вариант за колело, защото трябва да излезе на Околовръстното, което не е препоръчително.

Единствено Тотю Младенов живее близо до велоалеята на Борис. За останалите карането е непосилна задача. Или казано с други думи “Ще карат колела… ама друг път”.

Общо прочитания 3101 , 1 прочитания днес
  1. Уважаеми колеги от бТВ, моля Ви, когато има подобно мероприятие на Столичната община или някой друг управляващ, който иска да си напише няколко точки в повече пред електората, напомняйте, че алеята по бул . “Борис Трети” не е велосипедна, а пешеходна, и естроена преди десетилетия. Велосипедна стана, когато Бойко Борисов реши да раздели на две и без това тясното пространство. Сега никой не е доволен – на велосипедистите им е тясно, на пешеходците и майките с колички дори им е притеснено, за да не се сблъскат с колоездач.

Твоя коментар: