2011
04.20

Веломаратонът набира скорост. От петък насам колоездачите успяха да навъртят 300 километра. Неделя следобед пристигнаха във Варна от Добрич и ни изпратиха снимки от престоя си там.

Маратонците ни разказаха, че по пътя към тях се е присъединил и вело-ентусиаст от Румъния, който е разбрал за маратона и е решил да се включи в пътешествието.

Освен това собствениците на хотел в Добрич са предложили гостоприемството си на участниците в похода, тъй като симпатизират на каузата им. Момчетата и момичетата от маратона казват, че това е едно от най-добрите посрещания, които са имали от началото на обиколката си.

Оттук нататък предстои крайбрежен преход от Варна до Бургас. Ние им пожелаваме успех и слънчево време.

Maрaтонът вече е преполовен, защото в понеделник са изминали маршрута между Варна и Бургас и изпратиха документални свидетелства от посрещането, което са имали в Морската столица. Оказва се, че още от Балчик към тях са се присъединили десетки велотуристи и на влизане във Варна колоната от колоездачи наброявала стотина души. 

Вижте видеофайла.

Христо Пантелеев от фондация фактор, който ни изпраща редовно информация за маратона ни разказа, че маршрутът от Варна до Бургас е бил доста тежък. Там пътят е по-натоварен и стръмен и преходът е над 140 км. 

Към маратона  продължават да се присъединяват нови хора във всеки нов  град и в момента участниците в обиколката са 2 пъти повече отколкото бяха на тръгване от София.

Днес предстои преход от Сливен към Казанлък.

Автор: БНТ

Общо прочитания 3517 , 1 прочитания днес