2013
06.03

dsc_0086 снимки от събитието

Всяко велосипедно шествие е специално и знаменателно, с различна цел – всяка година. На 30 май 2013 отново се събрахме, този път под мотото “До работа с колело” с едноименната кампания за месеца за ходене на работа с колело празнуван в световен мащаб. Началото на шествието в Южен парк събра около 1000 софийски велосипедисти и официалните ни гости: посланика на кралство Холандия, посланика на  Чехия, 22 представители на Центъра за градска мобилност. Както всяка година с нас начело бяха велофайтоните, а маршрутът на шествието бе отцепен от полицията. Колоната от велосипедисти всъщност се движеше по петите на обичайното следобедно задръстване и контрастът между автомобилите и свободно движещите се колелета бе пълен. Трасето бул. „Витоша“ – бул. „Пенчо Славейков“ – бул. „България“ – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“– ул. „Оборище“ – ул. „Черковна“ – ул. „Попова шапка“ – „Сердика Център“ бе изминато за около 30 минути с леки превалявания за нагорещяване на велосипедните страсти.

На финала велосипедистите бяха посрещнати от домакините от “Сердика център” приютили фестивала “Колодрум 2013” на покривното пространство на търговския център. За пореден път велосипедистите бяха приветствани от посланика на Кралство Холандия – Н.Пр. Карел ван Кестерен. През 2013 г. екипът на посолството и “Велоеволюция” реализираха инициативата “Всички на колело” за насърчаване на велосипедни политики в България.
Финалът на велошествието отбеляза и краят на кампанията “До работа с колело” с която сдружение “Велоеволюция” отличи най-ревностните велосипедисти, които не се разделят от колелетата си дори на работното място. Крайната класация на велосипедистите и на фирмените отбори може да откриете тук, а ето и кой си тръгна с награди от спонсорите на кампанията:

• най-работлив велосипедист изминал общо за периода на кампанията 775 км е Валентин Димитров. Той получи награда колело от магазини Максбайк.
• втората награда бе за Stefan Trekkie изминал 755.46 км. Наградата е ваучер от магазин Стената на стойност 400 лв. Награда връчи Ирена Тенева, мениджър на Сердика център
• Трета награда бе за Никола Николов за 753 изминати километри, ваучер на стойност 100 лв. от магазин Стената
• дамата изминала най-много км – 528. Радина Алтъпармакова също получи награда колело от магазини Максбайк.
• двама са велосипедистите карали най-много дни по време на „До работа с колело“ – 23 дни или за целия период на камоанията. Това са е Никола Дечев, изминал 432 км за 23 дни и Ростислав Павлов, изминал 390 отново за 23 дни. За тях бяха също ваучери от магазин Стената.

Най-добре представилият се фирмен отбор бе на Евро Геймс Технолоджи. Очакваме съвсем скоро те да ни разкажат по-подробно как са постигнали своя успех, а “Велоеволюция” ще им помогне със съвети за подобряване на офисните условия за велосипедистите. В класирането на фирмените отбори бяха отличени и останалите от първата десетка – отборите на Vivacom, blizoo Media and Broadband, Хилтън София, Аутсорс Партнърс Интернешънъл ЕАД, Холандско посолство, БНР, Traffic Broadband Communications, Mobi Systems и Софарма АД.

Накрая за изпроводяк и със съдбовен знак да ни върви като по вода, краят на церемонията по награждаването приключи с внезапен пороен дъжд. Пожелаваме на всички хубаво велосипедно лято и повече велосипедни придобивки в града, за което продължаваме да се борим заедно.

Събитието бе реализирано от екипа на Велоеволюция и с огромна благодарности към всички доброволци, които се включиха!!!

Общо прочитания 3004 , 2 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: