2009
05.16

С благодарност за всички велосипедисти,

които задръстиха Цариградко шосе за пръв път с повече от 2500 колелета.

Дори ние от “Велоеволюция” не повярвахме на очите си – рекорден брой колоездачи за 12 годишната история на софийското пролетно велошествие!!! Наистина трябва да си вярваме повече и разбира се, всеки път да път да бъдем повече!

Вашето присъствие този път наистина показа, че велосипедистите вече са фактор на уличното платно и проблемите им трябва да бъдат решени. Измерението на този фактор ще стане ясно на 22 Септември, когато ще обявим резултата от кампанията “Голямото преброяване”.

Предвидените от нас 2000 номера свършиха много бързо и близо 1000 от вас останаха без номер. В момента работим по регистрацията на сайта, за да може всеки и тук да получи свой номер. Напомняме ви че преброяването и номерата са символични – те имат за цел да ни покажат общата картина за броя велосипедисти в България и техните предпочитания. Кампанията по преброяването е национална и продължава до 15 Септември. Очакваме голямо събиране на велосипедисти в Бургас и Варна през юни и приветстваме всеки друг град и активни групи и организации, които искат да организират подобно събитие.

Разбира се, изненадата от огромната маса велосипедисти показа и някои пропуски в организацията. За всичко което искате да ни кажете, посъветвате и критикувате (а може и да ни похвалите :-)) – пишете ни на velobg@gmail.com . Ние сме готови да Ви послушаме!

Общо прочитания 2793 , 1 прочитания днес
  1. тази година 3, догодина 30 хиляди!

  2. От твоите уста в божиите уши! 🙂

  3. Бройте още 3-ма. 🙂
    Не сме били на шествието но сме си редовни колоездачи по улиците на София.. :)))

  4. Включвам се и аз!
    За да ви подкрепя направо идвам от Бургас!
    Да видя аз, толкова ли е страшно да караш велосипед из София!

Твоя коментар: