2012
01.19

bike-lineПовече пари за велоалеи, детски градини и култура да бъдат заложени в бюджета на София за 2012 г., поискаха на обществено обсъждане столичани. В дискусията участваха двадесетина души, предимно от граждански организации.

Петя Петрова от “Велоеволюция” попита как общината ще изпълни обещанието си до 2013 г. да изгради 100 км велоалеи при положение, че досега има 20 км. “Отпуснати са средства за проектиране, но не мога да говоря за маршрути”, отговори зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов. И поясни, че алея ще бъде изградена от надлез “Надежда” до Лъвов мост.
“Явно отделните дирекции не си говорят и процесите куцат”, репликира го Петрова. Зам.-кметът обеща да подобри комуникацията. И се похвали, че и в криза 1,8 млн. лв. са заделени за култура.
“Сигурно има основателна причина за намаляване на парите за култура. Все пак благодарим за разбирането, че изкуството е важно”, каза актрисата Цветана Манева, която също бе на обсъждането. От Дискусионния клуб за местна политика поискаха повече пари за издръжка на детските градини.

Източник: www.trud.bg

Петя Петрова представя накратко резултатите от общественото обсъждането на бюджета за 2012 г.:

 – За момента няма отделно перо велоалеи. Отделно от обсъждането бе обяснено от г-жа Мита Георгиева, общински съветник, член на Комисията по бюджета, че се работи по структура на бюджета, спусната от държавния бюджет. Въпреки това, от името на Влеолеволюция“ и съгласно предварително изпратеното ни становище, й бе предложено да разгледат предложението да има отделно перо за велоалеи за по-голяма яснота и да допълват описанието на ремонт на улицата с “вкл.велоалея”, когато е предвидена.

– велоалея по бул.”Княгиня Мария Луиза” от жп.гара до надлез Надежда с ремонта на булеварда ще се изпълни през 2012.

– апелирахме плановете за реконструкция и ремонти на улици и кръстовища да се съгласуват със схемата на велоалеите в Общия устройствен план и Плана на приоритетните велоалеи до 2013 г.

Общо прочитания 3870 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: