2015
08.23

dsc00070През май и юли с неуморни доброволци проучвахме велосипедните потоци в София.
Най-интересното от преброяването ще представим на 27 август, четвъртък от 18.30 ч. в Лабораторията за градски дизайн при УАСГ.

Неравномерното натоварване с велосипедисти по различните направления в града, води до интересни изводи за ефекта от наличната вело-инфраструктура и за необходимостта от общи мерки за насърчаване на вело-транспорта. Данните красноречиво показват:

  • най-значимите велосипедни трасета
  • тенденции с които вело-инфраструктура трябва да се съобрази още в идните години
  • потенциала на конкретни велоалеи за привличане на велосипедисти.
  • Събитието е и място за споделяне на вашите впечатления и предложения, които да обобщим във финалния анализ на софийските велосипедни потоци в края на годината.

    Проектът “Вело данни за София” на Велоеволюция и планираните преброявания, заедно с велОбученията са подкрепени от програма “Европа” на Столична община. Това е резултат от усилията ни да ангажираме общинските власти с конкретни стъпки за насърчаване на велосипеден транспорт. Това е резултат и от вашето включване и подкрепа, приятели!

    На събитието ще представим презентация с данните от преброяванията през май и юли. През м. октомври 2015 г., извън рамките на проекта, предстои последното преброяване с което Велоеволюция ще завърши годишния анализ на велосипедните потоци. В края на годината ще бъде достъпни и окончателните резултати. Всички данни ще бъдат достъпни в електронен вид за интересуващите се представители на Столичния общински съвет и администрацията, както и за изследователи, студенти и заинтересовани граждани.

Общо прочитания 3111 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: