2013
07.31

577380_4856372053653_1638573344_nЗа събитието Европейската седмица на мобилността 16-22 септември 2013 г.

Уважаеми колеги,

В периода от 16 до 22 септември 2013 г. се провежда Европейската седмица на мобилността и Европейският ден без автомобили на 22 септември – кампания на Европейската комисия за популяризиране на обществения транспорт, колоезденето и ходенето пеша (http://www.mobilityweek.eu). Тази година кампанията е под мотото „Чист въздух – ти си на ход“.

Отправяме покана към Вас да се включите със своя проява в периода на провеждане на Седмицата на Мобилността. Всякакви дейности свързани с оживяването на градската среда, промотиране на устойчиви практики, артистични, спортни и други Ваши дейности въвличащи гражданите са добре дошли. В програмата на кампанията ще включим всяко Ваше предложение, което се вписва в целите на събитието и във времевата рамка 16-22 септември.

Отбелязването на Европейската седмица на мобилността в София ще се проведе за 11-та поредна година. Град София се включва активно в кампанията през последните 3 години. Кампанията се превръща в традиционно събитие от културния календар и добра практика за устойчивото развитие на града ни (http://mobilityweek.velobg.org)

„Велоеволюция“ е партнирала 3 поредни години в координацията на Европейска седмица на мобилността в София, а през 2013 г. ще координира събитието с подкрепата на програма „Европа“ на Столична община.

Съгласно одобрения проект „Европейска седмица на мобилността 2013“, сдружение „Велоеволюция“ ще съдейства на организациите участващи със своя проява за:

– определяне и осигуряване на място на проявата на затвореното за автомобили пространство на 22 септември в центъра на София (точният периметър предстои да се потвърди);

– определяне и осигуряване на нуждите на организациите за протичане на проявите им – достъп до обществено място с автомобил, разрешителни, достъп до електричество и др.;

– скромна подкрепа за материали, награди и др. за фактическото провеждане на проявата;

– анонсиране на проявите в сайт и печатна програма на Европейска Седмица на Мобилността 2013 в София.

Очакваме при проявен интерес да ни пишете на mobilityweek@velobg.org, след което ще уточним подробностите около кампанията.

Екипът на „Велоеволюция“ е отворен за Вашите идеи, хрумвания и изненади!

 

Общо прочитания 4473 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: