2014
06.01

logo_bike-to-work-2013

Снимки от шествието и церемонията

Месец май завърши с подобаващо велонашествие из петте града чиито вело-организации съучастваха в “До работа с колело” – Пловдив, Варна, Русе, София и Бургас. Нека отбележим, че облаците и дъжда само подчертаха, че се доближаваме до идеала на европейските велосипедни градове, където велосипедите са на улицата независимо от сипещия се дъждец. Най-закоравелите велосипедисти с дъждобрани под ръка си ходеха по работа със сигурност в поне 30 града и 5 села в България през целия май. Толкова са населените места в които над 578 участника взеха участие в “До работа с колело” и изминаха 94 846 велосипедни километра. Всеки регистриран участник може да провери резултатите си в индивидуалното, отборното класиране и класацията на съответно населено място.


На 31 май “Велоеволюция” отличи с награди участници в следните категории:

Индивидуално класиране

Най-работлив велосипедист Емил Събев, гр. София
втори най-работлив велосипедист Михаил Цеков, гр. София
трети най-работлив велосипедист Иван Колев, гр. Поморие
Най-работлива велосипедистка Елена Димитрова, гр. София
втора най-работлива велосипедистка Илка Антонова, гр. София
трета най-работлива велосипедистка Димка Иванова, гр. Бургас
най-редовен участник Красимир Петров, гр. Сливен
най-редовна участничка Мария Запрянова, гр. Пловдив
най-зарибен участник Златомир Костадинов, гр. Бургас – карал в най-много дни и регистрирал най-малко велосипедни километри
най-зарибена участничка Катя Георгиева, гр. Варна
най-стриктно въвеждащ данни Серж Бачев, гр. София въвеждал велосипедни километри системно ден за ден

 

Класация по населени места(отличие за първи класиран участник)

вело село с. Бистрица Нено Делирадев, с. Бистрица, обл. София
Велоград 1 София Емил Събев, гр. София
Велоград 2 Варна Георги Георгиев, гр. Варна
Велоград 3 Бургас Станчо, Stancho TheScorpion, гр. Бургас
Велоград 4 Поморие Иван Колев, гр. Поморие
Велоград 5 Пловдив Дидо Маринов, гр. Пловдив

 

Класация по отбори/ фирми

отбор с най-много участници Колоездене- Бургас
отбор с най-много навъртяни км Колоездене- Бургас
отбор с най-много женско участие Областна администрация – Бургас
първи отбор Колоездене- Бургас
втори отбор MAX BIKE, София
трети отбор Техномаркет, Варна
четвърти отбор Телерик, София
пети отбор Еврогеймс Технолъджи, София

Всички отличени участници от страната ще получат наградите си по пощата или с куриер, а тези които бяха с нас на велосипедното шествие в София се усмихват щастливо в снимките от церемонията по награждаването.

Софийското велошествие за 17-ти път се изви из улиците на града този път с над 300 от най-коравите велосипедисти, които не се уплашиха от студа и купесто-мрачната навъсеност на съботния ден. Сред тях трябва да споменем Калин Вельов – бодро велосипедирал в пълно бойно снаряжение и най-добрата водеща – Ива Дойчинова. Именно заради тези 300 велосипедисти, връщащи се от работа с колело, след шествието посвириха Митко Таралежков, BGGZ и Бат Невен. Освен че ни настроиха на лятна вълна с айляшките си песнопения, легендарният Бат Невен ни изненада с невероятна импровизация на велосипедна песен. Ексклузивно видео от този момент и от велошествието въобще ще може да видите скоро на нашия сайт или в youtube канала на “Велоеволюция”. Предстои да публикуваме и анализ с изводи за велосипедното бъдеще спрямо резултатите от кампанията.

За колегите ни от велоклуб “Крива спица”- Пловдив, велоклуб “Устрем – Варна”, Клуб на любителите “Колоездачи” – Бургас и сдружение “Вело-Русе” – поздравления за чудесните велосипедни фестивали и велосипедни шествия в тези градове. За пръв път България имаше един истински велосипеден месец и едновременно в няколко града велосипедистите се откроиха като значима група.

Екипът ни благодари на всички, които се включиха в “До работа с колело” през май 2014! Очаквайте следващото издание на кампанията догодина. Ние пък очакваме вашите коментари и предложения, за да правим това което правим по-добре и по-полезно за всички. За всеки желаещ да се включи по-активно във велосипедните ни дела – можете да станете член на “Велоеволюция”, както и да посетите ежеседмичните ни срещи.

Кампанията “До работа с колело” стана възможна с Магазини “Стената”, Магазин “Аутсайдер”, NIVEA, благодарение на генералния спонсор ПроКредит Банк България EАД и с помощта на ТНТ България. На всички тях екипът на Велоеволюция благодари от сърце за това, че оценяват каузата ни и ни помогнаха да пренесем велосипедната емоция в цялата страна.

Общо прочитания 4772 , 1 прочитания днес
  1. Велоклуб “Колоездене-Бургас” не съществува! Организацията се казва Клуб на любителите “Колоездачи” и е единствен организатор на инициативата и шествието в Бургас! Моля, да поправите информацията в текста! https://www.facebook.com/koloezdachi

  2. Току що видях, че съм сред отличените – най-редовна участничка! И не мога да скрия радостта и усмивката си! Йеееййй! 🙂 Но преди това със съжаление установих, че няма да мога да си вкарам навъртените километри за последните дни..
    Благодаря Ви, Велоеволюция!
    Много сме! Силни сме! И най-хубавото е, че продължаваме да се множим – ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ!!!

  3. Колоездене Бургас ……олеееееееееее!!!!!

  4. и аз съм сред наградените. с кого трябва да се свържа за да ми се прати грамотата и другите неща. награден съм за най-редовен участник. оставям си пощата за да се свържите с мен по лесно – wozzzup@gmail.com

  5. […] Отличниците в кампанията заслужено получиха награди, а повече информация за кампанията можете да намерите в статията на „Велоеволюция“ след нейния край. […]

Твоя коментар: