2010
05.21

ПлевенОбщина Плевен спечели и започва реализацията на мащабен проект по програма Подкрепа на интегрирано и устойчиво развите чрез подобряване на градската среда. Това съобщи днес кметът Найден Зеленогорски. Общата стойност на проекта е 7 065 000 лева, от които 6 005 000 лева получаваме безвъзмездно от ЕС.

В Плевен със средствата ще се строи 2 км. велоалея, която ще тръгва от центъра на града до парк Кайлъка. Стойността за реализирането й възлиза на 760 хил.лв. Високата сума е гарант за качествено изпъление на алеята, такава каквато има в развитите градове в Европа, уточниха от екипа на кмета днес.

С останалите средства ще се обновят напълно няколко основни улици в града, ще се построят многофункционални детски площадки на различни  места в града и многофункционална спортна площадка. още

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” за проекта „Подобряване на физическата и жизнена среда в Община Нови пазар“. Проектът, спечелен от община Нови пазар е на стойност над 2 717 000 лв., от които съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е в размер на над  2 309 000 лв.

Предстои изграждане на детски площадки за деца с увреждания, подходи, декоративни фигурални настилки, алеи, спортна площадка, рингова велоалея, кътове с маси за общуване, енергоспестяващо осветление, озеленяване и други. още

Източник: www.dariknews.bg

Общо прочитания 4208 , 1 прочитания днес