2012
12.18

koleda_2012Велосипедното предизвикателство – Коледа на колела събра над 50 велосипедисти, които за 6-та поредна година показаха, че колелото не е само за “хубавото време“. Заледената обстановка не попречи на членовете и приятелите на сдружение Велоразходка и сдружение Велоеволюция да се пременят и повеселят, карайки колело от НДК до театъра “Иван Вазов“.

Дядо Коледа и Снежанка раздаваха коледни велокъсмети и домашни сладки от белоснежния велофайтон. За велокъсметите се бяха погрижили много джуджета велосипедисти, а най – специалният беше изтеглен от посланика на Холандия Карел ван Кестерен. Велосипедистите му пожелаха да се почувства като във Холандия, когато кара колело в България. Посланикът получи карта за членство във Велоеволюция.

Коледа на Колела е първата от поредица българо-холандски инициативи под мотото Bike `em all (Всички на колело) за популяризирането на велосипедния транспорт в България. Холандски експерти ще представят в София и други градове своя опит в изграждането на устойчив транспорт и велосипедна инфраструктура. Семинарите, наречени „Think-Bike” (Мисли велосипедно), ще бъдат съчетани с масови велосъбития. През април 2013 за първи път в София ще бъде организиран Оранжев велотур. Подробна информация за дейностите по проекта можете да следите на сайта на сдружение Велоеволюция.

За първи път Коледа на колела обиколи Русе, Трявна и Ловеч, а на 28 декември ще пристигне и във Варна.

Сдружение Велоеволюция благодари на всички усмихнати хора, който се забавляваха на две гуми, на всички, които ни подкрепят, но все още неблагоприятните условия ги спират да се присъединят, на екипа на Холандското посолство. Пожелаваме на всички прекрасна 2013 година, пълнa с нови велосипедни емоции и много нови велосипедисти!

Видео и интервюта от събитието:

http://btvnews.bg/gallery/koleda-na-kolelo-vazmozhno-li-e-tova.html

http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/80285

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5373991

http://tv7.bg/news/society/9571112.html

http://www.tvevropa.com/bg/video_news/bulgaria/view/80285

Варнаhttp://dariknews.bghttp://varna.dir.bg;

Ловеч: http://www.lovechtoday.eu

Трявна: http://www.gabrovonews.bg

Русе: http://ruse.topnovini.bg

Снимки от София:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.319597218155589.75439.100003159399531&type=1

Общо прочитания 4075 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: