2013
03.24

img_9565На 29 март, Кръглата зала (етаж 3) в Община Русе, с начален час 9:00 ще се случи, второ по рода си в страната и първото специално разработено за град Русе,  работно ателие “Мисли велосипедно“. Насочено към хората, който взимат решения и специалистите, които проектират инфраструктурата на града, Мисли велосипедно ще обхване ключови теми за развитието на велосипедния транспорт. Ще се дискутират политики за развиване на велосипедния транспорт, дизайн на велоалеи и норми за проектиране, системи за обществени велосипеди,  ще се разглеждат конкретни проблеми участъци в града.

Предвижда се “Мисли велосипедно”да бъде открито от кмета на Русе Пламен Стоилов и заместник-посланичката на Холандия Рини Бус. Сред участниците са архитекти, урбанисти, общински съветница, проектанти на пътна инфраструктура и други професионалисти в областта на пътното движение. Те ще бъдат запознати с холандския опит за устойчива мобилност и превръщането на колелото в масово транспортна средство: обрат, който Холандия е постигнала през 70-те години на миналия век.

За повече подробности можете да се запознаете с програмата.

“Мисли велосипедно” е част от проект Всички на колела, в който сдружение Велоеволюция и консултантската компания по околна среда Таофес, популяризират велосипеда като устойчив,  здравословен, по-бърз и природосъобразен транспорт или транспорт на бъдещето, както е озаглавена обществената дискусия посветена на темата.

Проектът е финансиран от Холандското посолство в България.

Работните ателиета „Мисли велосипедно“ са организирани от Сдружение Велоеволюция и Taofes, консултантска компания по околна среда. Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и Холандското велосипедно общество. Екипът, който организира „Мисли велосипедно“, е отворен за организирането им и в други градове на страната, където властите и организации на велоентусиастите имат интерес и желание да мислят и да започнат да действат велосипедно. 

 

 

Общо прочитания 2706 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: