2015
09.30

1.1
С настъпването на есента идва последния етап от най-важното усилие на Велоеволюция за годината – преброяването на велосипедните потоци в София.
За есенното преброяване търсим 30 доброволци – желаещите могат да ни пишат тук.
Преброителните дати са 11 октомври (неделя) и 13 октомври (вторник). Доброволците трябва да могат да отделят време сутрин преди работа в преброителния ден. Останалите – просто да си карат колелетата, за да бъдат засечени на някое от над 20 броени кръстовища.

През пролетта и есента с проекта “Вело данни за София” подкрепен от столичната програма Европа 2015 успяхме да получим интересна картина за увеличаващото се велосипедно движение в столицата. Първоначалните резултати публикувахме през август, а след есенното преброяване ще можем цялостно да коментираме степента на увеличение на велосипедните потоци и точните места на които Столична община следва да обърне повече внимание за подобрения, обезопасяване и инвестиции в инфраструктура.

Данните вече се използват от най-различни институционални структури, правят се усилия от страна на Центъра за градска мобилност за инвестиция в технологични средства за събиране на велосипедни данни, споделяме резултатите с колеги от чужди градове.

Очакваме през ноември да бъде готов окончателният доклад от преброяването.

Общо прочитания 3068 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: