2015
04.08

Един смел колега-велосипедист, 72-годишният Павел Григоров, е решил да предприеме пътешествие с конструиран от него вело-ветроход. Предстои въртене на педали, само че по Дунавски и морски води. Подробности за пътешествието и контакт със смелчагата вижте в писмото му до нас:

“Търся съекипник – трениран велосипедист, с когото, заедно да предприемем пътешествие по вода с маршрут: Видин – Силистра и Каварна – Бургас, в продължение на 20 дни, в календарното време 15.07 – 05.08.2015 г.
Пътешествието е изцяло финансирано и за тези 20 дни втория човек от екипа не ще похарчи нито лев за храна, нощувки и….бира.
Водното превозно средство е вело-ветроход (ВеВеХод), където двамата пасажери с помощта на педали, в режим на тандем ще въртят водна турбина, а при вятър ще се придвижват с помощта на платна.
Може би ще има и елементи на сървайвър.
Желателно е „боцманът” да бъде дружелюбен, доброжелателен, весел и смел.
Естествено, че една харизматична дама би имала силни шансове…И спокойно – тя ще пътува с дядо си. Надявам се, че майка й ще я пусне.”

На електронна поща dimitar[at]duonika.org напишете името и контактите си и споделете желанието си за участие във вело-ветроходния тандем. Може да бъде избран повече от един кандидат и пътуването да е щафетно. И разбира се е добре дошъл подкрепителен отбор с традиционно колоездене по бреговете.

Причината за предприемането на това пътешествие е интересна, но ще бъде разказана на втория вело-пилот и на обществото едва при пускането на вело-ветрохода по вода. Вярваме, че сред нашите съмишленици има много хора с приключенски дух – Павел определено има какво да ви предложи, че и да го полее. С бира 🙂

Общо прочитания 5028 , 2 прочитания днес
  1. Интересна идея. И аз съм на 72 г, активно уяаваствам във велоразходки със Софийските групи но не знам какво разбирате под термина “трениран велосипедист”.

  2. Според мен това сигурно означава, че велопреход от около 100км на ден не би трябвало да те затрудни. По суша добре, ама връткането на педали във водата си е и по-трудничко. Ако си карал водно колело всичко ще ти е ясно.

Твоя коментар: