2010
01.05

През изминалата 2009 година сдружение “Велоеволюция” успя да направи няколко крачки към достигането на своите цели.

Беше постигнат диалог със Столична община по отношение развитието на велосипедния транспорт. Членове на “Велоеволюция” бяха включени в рaботна група към Столична община за изготвянето на стратегия за развитие на велосипедния транспорт в София;

Сдружението подаде становища за подробни устройствени планове – за местн. ”Студентски град”, в следствие на което бяха възприети наши предложения за допълване на велоалейната мрежа;

По предложение на сдружение “Велоеволюция” в бюджет 2009 на Столична община за първи път залегнаха средства за изпълнение на велосипедни алеи като самостоятелно перо в бюджета;

По отношение на популяризирането на велосипедния транспорт, успяхме да направим традиционни честванията на големи празници, свързани с велосипедния транспорт: 22април – Ден на Земята, 15 май –Ден за ходене на работа с колело, 22 септември – Европейски ден без автомобили;

Организирахме велошествие, което за първи път събра над 3000 велосипедистa заедно на улицата; успяхме и да го повторим;

Велошествията привлякоха хора на всякаква възраст, години и пол, обединени единствено от страстта да карат велосипед.

В началото на едно ново десетилетие сдружение “Велоеволюция” събира сили и вярва, че ще успее да продължи своята дейност. Представяме на вниманието на своите приятели календара за събитията за 2010 година. Знаем, че ни предстоят много нови срещи с много нови приятели.

1 март – Баба Марта на колела
Доведохме Дядо Коледа на колело, не може да пренебрегнем и Баба Марта. Тя ще раздаде мартенички на хората на 28 февруари и на 1 март с пожелания за здрави и щастливи дни.

22 април – Международен ден на Земята
Ще oрганизираме състезание между автомобил, градски транспорт, велосипед и ходене пеш с цел сравняване на времето за придвижване из града с различни средства за градски транспорт.

15 май – Ден за ходене на работа с колело, Ден за ходене на училище с колело
Велошествието ще е с делово облекло като ще раздадем брошури, целящи да покажат възможностите за ходене на работа и училище с колело.

22 септември – Европейски ден без автомобили, част от Европейската седмица на мобилността 16-22 септември
Организираме велосипеден празник в центъра на града, основан на свободното придвижване на пешеходци и велосипедисти из улиците в центъра, затворен по случай Европейския ден без автомобили.

18 декември – Коледа на колела
Ще създадем весело коледно настроение чрез разходка на дядо Коледа на вело рикша по велосипедните алеи на града, придружаван от свитата си велосипедисти с украсени колелета. Ще раздаваме и подаръци, ако от работилницата на дядо Коледа успеят да ги направят.

Общо прочитания 2801 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: