2014
05.14

velofest1Пловдив кара колело!

На 17 и 18 май Велоклуб “Крива спица” ще зарадва всички колоездачи в града под тепетата с четвъртото издание на най-големия велофорум в града – Велофест Пловдив 2014.

Велофест Пловдив ще заложи на станалите вече традиция велоактивности, като новото тази година е, че Велофест участва в кампанията “До работа с колело” – национална инициатива за насърчаване на използването на велосипед за транспорт до работното място, организирана в партньорство с Велоеволюция, Велоклуб “Устрем” – Варна, Клуб на любителите колоездачи – Бургас и с подкрепата на ПроКредит Банк. Повече информация за кампанията и регистрация на www.velobg.org/biketowork

Програмата на Велофест Пловдив ще стартира в 11:00 ч. в събота, 17-ти май, от Братската могила с масово велошествие по улиците на града. След финала на шествието, от 12:30 ч., в Дома на науката и техниката ще бъдат прожектирани документални филми на велотематика. Прожекцията ще бъде напълно безплатна и ще бъде организиран охраняем велопаркинг на терасата на киното. След кратка обедна пауза вечерната програма на феста продължава с отворени уроци по планинско колоездене на “Велопарк Пловдив” от 17:00 ч. и вечерна велоразходка по тепетата на града от 19:00 часа. Неделният ден ще бъде отреден за досег с природата, с планинско колоездене по маршрут подходящ за начинаещи любители на велосипеда и природата.

Повече информация и подробна програма на Велофест Пловдив във фейсбук – https://www.facebook.com/VelofestPlovdiv/

 

Общо прочитания 3814 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: