2014
04.10

dsc7021От името на Холандското посолство в София и сдружение „Велоеволюция“, имаме удоволствието да ви поканим на второто издание на „Оранжев вело тур“. Тази година той е посветен на безопасното градско колоездене и ще се проведе по случай Националния празник на Холандия – „Денят на краля“

 • Дата: 25 април 2014
 • Час: 16.00 часа
 • Място:  ул. 15 “Оборище”, двора на Холандското посолство
 • Dress code: Нещо оранжево

Не се предвижда затваряне на улици. Карането ще бъде според правилата за движение на пътя, така както всички се движим ежедневно. Вело тура ще финишира към 17:30 пред Националния театър „Иван Вазов“.

Повече информация за маршрута можете да намерите на: https://mapsengine.google.com/map/u/0/edit?mid=zN4R32chqUTc.kS7ClNpuJwb8

Тези които нямат собствени велосипеди могат да вземат под наем от: www.compass-bikes.com или www.sofiabike.com.

 

Общо прочитания 6329 , 1 прочитания днес
 1. Здравейте,
  така, както е даден маршрута на картата от бул. В. Левски към ул. Гурко няма начин да се кара според правилата за движение – ляв завой там е забранен.

 2. На БСФС има подлез за велосипедисти.

 3. Супер! Само дето нормалните хора работим по това време! Или холандците ни мислят за безработни лентяи?!

 4. Доста нормални не работят! А нормалните работещи биха могли, ако имат достатъчно желание, да си вземат free day!

 5. Да, богатите може и да не работят по това време и да си съобразят ангажиментите както си искат, но нормалните, обикновени хора работят. А тия, дето казваш, те не са норамални. Ти не живееш ли в БГ??? Ще си рискува някой работата, заради това, че холандците не могат да направят иницативата през почивните дни, когато много повече хора биха се включили! Сега в тая инициатива кой ще се включи??? Ученици и студенти??? Щото само те евентуално няма да са на у-ще по това време? А и да са- могат да избягат, а 1 неизвинено отсъствие, не е като да си вземеш ден отпуска и да те гледа накриво шефа.

 6. Рокси, само да ти кажа, че много хора ще се включат. Тези, които искат де. И не дели хората на нормални и ненормални. И стига си мрънкал!

 7. Здравейте, събитието е с такъв час и който може той ще се включи, знаем че не всеки би успял, но е трудно да се измисли час, който на всички да е удобно. Ще има още по-голямо велошествие на 31 май, скоро ще пуснем и повече инфо за него. Усмихнти днииии!

 8. Жоро, стига си наблягал на “тия, които искат”, защото не е така и знаеш, че съм права! А иначе евала ти правя, щом можеш да си избираш кога да ти е свободно времето!
  Здравей, Михаела, благодаря за инфото, много харесвам подобни инициативи и съм за с двете ръце и двата крака 🙂 Но просто като се мислят подобни масови събития не е зле да се организират така, че да отидат не просто хора без ангажименти, ами и работещите. Не искам да звуча заядливо, ама на 31 май се отработва 5 май :DDDD

 9. 1ежедневно Е русизъм , по нашенски е всекиднвено,или диалектно ката ден ….
  2.Вело тура, може да се замести с колоразходка , каквото е всъщност оранжевото
  съБитие?!

Твоя коментар: