Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mislide/public_html/velobg.org/wp-content/themes/bikeevolution/page_bike2work.php on line 1
Правила на кампанията “До работа с колело” 2014 г. | Велоеволюция

“До работа с колело” е кампания, организирана по инициатива на сдружение “Велоеволюция” с цел популяризиране на велосипедния транспорт в България. “До работа с колело” е създадена и се провежда от сдружение “Велоеволюция”. За популяризирането на кампанията и нейните цели като кампания с национален обхват за всички населени места в страната сдружението разчита на партньорството на организации и спонсори.

Продължителността на кампанията е в периода 1-30 май 2014 г.

Кампанията насърчава споделянето на изминати с велосипед разстояния с цел “работа” – това е всяка цел в ежедневния ни живот, която изисква придвижване на близки или далечни разстояния в градска среда – до работно място, училище, университет, но също и до магазин, административно учреждение, среща с приятели, разходка, посещение на място за развлечение и др. Кампанията не насърчава споделянето на спортни постижения с велосипед.

Велосипедистите могат да направят регистрация за участие в кампанията на интернет страницата на сдружение “Велоеволюция” http://velobg.org/biketowork. Регистрацията става чрез наличен Facebook или Gmail профил на участника, като той трябва да посочи общината и населеното място, за което се състезава.

Всеки участник може по време на регистрацията да заяви участие и във вече регистриран отбор на фирма/организация. Така всеки велосипедист може да участва едновременно в класация на велосипедистите и в класация на отбори на фирми/организации.

Потребителят, направил регистрация в онлайн приложението на кампанията, може да:

 • въвежда разстояния изминати с велосипед само за дати в рамките на продължителността на кампанията;
 • въвежда разстояния в километри от 1 до 99.99 км;
 • изтрива (и въвежда наново) разстояния за три дати предхождащи съответна настояща дата;
 • въвежда разстояния от съответна настояща дата на регистриране за всички предхождащи дати до началото на кампанията, но не и за дати в бъдеще време, макар и в рамките на кампанията.

Потребителят въвежда своите данни за изминати разстояния с велосипед до “работа” като взема предвид:

 • данни от вело-компютър (километраж), ако разполага с такъв на велосипеда си;
 • данни от GPS;
 • данни за разстояния изчислени от друго онлайн приложение или интернет сайт.

Онлайн приложението на кампанията “До работа с колело” не разполага с възможност за директно въвеждане на конкретен маршрут и разчита на индивидуалната преценка на потребителя-велосипедист за размера на изминатите разстояния с велосипед.

Резултатите въвеждани от потребителите служат за формиране на класации по следния начин:

 • В “Класация на велосипедистите” потребителите се подреждат в низходящ ред според общия сбор от въведените разстояния. Потребителите виждат промяната в класирането в реално време. Класацията дава информация за общото изминато разстояние от всеки велосипедист и за максималното изминатите километри с велосипед за един ден от всеки велосипедист.
 • В “Класация на фирми” индивидуалните резултати на велосипедистите в един отбор формират “общо изминато разстояние (км)” за всеки отбор. Класирането се извършва като се взема предвид сумата от изминатите разстояния до момента на тримата най-добри велосипедисти във всеки отбор (топ 3 на фирмата). Класацията дава информация и за името на фирмата/организацията и за броя велосипедисти формиращи отбора й.
 • В “Класация по населени места” се отчитат индивидуалните резултати на велосипедистите от дадено населено място. Класирането се извършва като се взема предвид сумата от изминатите разстояния до момента на тримата най-добри велосипедисти във всяко населено място (топ 3 на населено място). Класацията дава информация и за броя велосипедисти регистрирали се от един град или село.

С цел избягване на нелоялна конкуренция, модераторите на онлайн приложението ще:

 • извършват наблюдение върху въвеждането на данни от регистрирани участници;
 • ще изтриват данни на потребители, които по очевиден начин злоупотребяват с приложението като въвеждат изминати километри близки до максимално допустимите разстояния и с динамика която буди съмнения. При съмнения за нелоялна конкуренция ще се търси контакт със съответните потребители с изискване да докажат постиженията си по недвусмислен начин, в случай че желаят да продължат участието си в класацията.

Екипът на сдружение “Велоеволюция” си запазва правото да модерира протичането на кампанията по начин гарантиращ сравнимост на резултатите и за привличане на велосипедисти от всички възрасти с всякакви занимания от цялата страна.