2015.02.24 – становище за главна велосипедна алея Люлин-Център по бул.”Тодор Александров”  1. Тунела в Жк. Люлин не може да поеме нищо повече. Нито велоципедна алея нито мъчещите се пешеходци които се промъкват покрай стената са му даже в повече. Като според мен поне за колите и трамвая ще е добре трамвая да е плътно в дясно от към мола така по-натам няма да му се налага да пресича пътя на колите за да завие на дясно по маршрута си. И тогава евентуално може да се отвори място за малко по-широк и по обезопасен тротоар от другата страна.
    Минаването отгоре също е голямо изпитание и от ляво и от дясно. Тази чакълената алея дето я направиха от ляво и вместо да води на горе, води на ляво и надолу даже не става за ходене камо ли за велосипеди защото се потъва в чакъла. А иначе при влаковите релси горе за вело и пешеходен малък подлез едва ли пък ще е толкова сложно съоражение да се направи като разбира се няма да е точно върху тунела.
    Много полезна и по лесно би се направила велосипедна алея от жк.Люлин до жк.Овча купел като това било добра отправна точка за към кв.Княжево. Да се съчетае такъв път като продължение на трамвайна линия-10 плюс велосипедна алея до жк.Овча купел пък би решило също страшно много проблеми в тази посока и обратно.
    Същата “икономия” беше допусната и с тунела към Обеля за което и там пешеходците ходят в калта и през релсите на влака!
    Успех.