Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mislide/public_html/velobg.org/wp-content/themes/bikeevolution/page.php on line 1
№ 5: Опасност на червено | Велоеволюция

5 Спирате вдясно редом до автомобил, който изчаква при червен сигнал на светофара или при знак “Стоп”. Шофьорът не може да Ви види. Когато светне зелената светлина, Вие се придвижвате напред, а колата завива надясно и връхлита върху Вас. Ситуацията е рискова дори когато става въпрос за обикновен автомобил, но е особено опасна когато стоите до автобус или камион (ТИР).

Как да се предпазим:

1. Не спирайте в мъртвата точка на видимост. Просто спрете зад колата, а не вдясно до нея, както е показано на картинката по-долу.

  1. Спрете в т.А или в т.В от картинката горе, преди колоната от автомобили или между два автомобила. Трябва да се видими за шофьорите!
  2. В т.А пресечете бързо, за да не бавите колоната. В т.В не изпреварвайте автомобила пред вас, понякога мигача за десен завой не появява в последната секунда или отсъства.

5b
*НИКОГА не изпреварвайте кола отдясно! Опитвайте се да стоите пред колата зад Вас когато пресичате кръстовище, защото иначе шофьорите могат да ви засекат при десен завой.

* Въпреки, че не съветваме да се пресича на червено, забележете, че всъщност е по-безопасно да се пресече на червено когато няма пресечен трафик, отколкото да изчакате, както е по правилник, вдясно редо до автомобил, само за да Ви връхлети при десен завой на зелено. Правилото тук не е, че трябва да нарушавате закона, а че трябва да избягвате инциденти докато спазвате закона.

* Бъдете внимателни когато преминавате вдясно на спрелите коли, докато достигате стоп линията при червен сигнал на светофара. Има риск да бъдете ударени от внезапно отвореа дясна врата от слизащ пътник от някой от автомобилите, или от автомобил неочаквано маневриращ към паркомясто вдясно на улицата.

№ 6: Дясно засичане (вариант 1)Тази страница за последно е обновена на: 2015.04.21