Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mislide/public_html/velobg.org/wp-content/themes/bikeevolution/page.php on line 1
Анкета: Ползвате ли велопаркингите? | Велоеволюция

Ползвате ли велопаркингите?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...


 1. Един приятел с който си говорих на скоро относно велопаркингите и различните видове катинари и т.н. ми каза: Никога не използвам верига и катинар, никога не си ги нося и никога не съм си и купувал …, че ще взема да се излъжа да си заключа колелото някъде и “веломафията” само това чака …. колелото винаги до мен, с мен и на една ръка разтояние ….”
  😀

 2. Според мен вело-паркингите трябва да бъдат разположени на такива места, където велосипедиста да има визуален досег с колелото. Т.е. да може да го вижда и ако забележи, че странни личности се въртят около велосипеда – да може да реагира. В Бургас например такива съоръжения биха могли да бъдат разположени около заведенията в Морската градина, дето са на крайморската алея! По тази алея често (особено през лятото) минават морни велосипедисти, които спират да се отбият в някое от тези заведения за почивка, но нямат къде да оставят велосипеда, така че да е в непосредствена близост до тях!

 3. Най-добре да има охранителни камери на такива места, особено ако са пред метро станции, големи автобусни спирки, търговски центрове и тн. Не е много трудно

 4. Камерите са добра идея, но недостатъкът е, че те снимат ограничен периметър и тогава каква ще е ползата от това когато ти задигнат колелото, а на теб ти остава само да гледаш на записа (ако ти позволят), как някой ти задига колелото и отпрашва в неизвестна посока?

 5. Какви велопаркинги? От тези дето да си заключвам колелото за каплите ли? Не благодаря. Връзвам здраво за огради, дървета знаци мантинели и стълбове, по съзможнбост в близост до портиери кафенета ( за да не знаят дали не седя в кафето и не гледам колелото).

  След като ми откраднаха колелото заедно с оградата за която беше вързано, вече не знам

 6. Ползвам велопаркинги в паркинги с комбинация от пазач – обикновено мястото за велосипеди е под носа му или просто го връзвам под носа му с разрешението му!

 7. С такова апетитно колело какаквото карам не смея дори да вляза в магазина за дълго време. дори и да е заключено, да не говорим за някои от “охраняемите” паркинги особено на ТУ. там на 2-ри блок е на 10 метра от портиера, НО между портиера и паркинга обикновено има и голяма навалица. При това положение за каква охрана говорим ?? Почти същото е и на 12-ти блок там, има и на 4-ти блок, има и на 3-ти блок, и на 1-ви блок, но честно казано не разчитам да го завържа там. Отгоре на това си мисля, че само стоянка за завързване на колела не е най-окончателното решение … мисля си и за някакъв вариант с покрив. Все пак се случва да пътуваш по сухо време, но като завали (ако си на работа) какво правим докато колелото ти е на дъжда и попива сипещата се вода … управата се надявам да е чувала за т.нар. корозия на металите и да помислят по този въпрос. Трябва да се помисли според мен за едно видеонаблюдение, като обаче камерата е въразна с едно мониторче например към някой дежурен в метростанциите или някоя банка или друга институция, в крайна сметка не им пречи гледайки през прозореца към входа на въпросната институция да хвърля по един поглед в наблизо стоящия монитор … Проблема е обаче не само в парите а и в желанието …

 8. Само това остана да ползвам паркинг.Всичко се краде,много ни е беден народа и ако може да е на далавера от всичко.
  А така си мечтая да отида да си напазарувам с колелота без да се качвам на колата,толкова ми е омръзнала.

 9. за съжаление ми откраднаха колелото от велопаркинга на ариана и едва ли бих посмяла да ги ползвам отново…

 10. Не ползвам Велопаркингите заради че не са безопасни- не са охраняеми,ако имаш дебел катинар не е гаранция че няма да ти откраднат напр. седалката. :=D

 11. Здравейте! За мен велопаркингите са много опасни за нас,защото крадците пред нищо не се спират,а в полицията за “някакво си” колело и пръста не си мърдат.В един клип по VBOX7 видях стойка под формата на голяма гъба.Поставяш си колелото,пускаш монета за определено време и колелото ти се качва горе под шапката на гъбата,хем далеч от крадци ,хем под навес ,когато вали.Дали някой друг не е виждал това устройство? Мисля,че от това имаме нужда в България.

 12. По-точно има нужда от подземни вело-паркинги, каквито има в Япония. Колоездачът спира превозното си средство пред нещо като кабинка и доближава специална карта с микрочип пред специален скенер. След няколко секунди от кабинката се показва ръката на робот-асансьор, който внимателно хваща колелото за предната гума и го издърпва навътре. Вътре специална платформа поставя колелото на точно определено място върху стойка във вертикална подземна шахта. Има видеоматериал в Yourube-групата на сдружението.

 13. Друго: “Не, защото колелото ми е скъпо” от сантиментална гледна точка, независимо с какво колело съм (парична стойност), към момента не бих го рискувал на неохраняем паркинг.

 14. Не бих си вързал на велопаркибнг освен ако не е пред магазин или банка и не съм за повече от 10 мин

 15. Никаква сигурност няма в тази държава за нищо. На скоро ми го откраднаха , дори да беше вързано, под охрана и с видеонаблюдение. И какво от това – пак не хванаха крадците. НИКОГА НЕ БИХ ИЗПОЛЗВАЛА велопаркоместата. НИКОГА!!!

 16. апетитното колело не се кара в града.За града карам колело за 50лв с 3 скорости и контра.Заключвам го спокойно където падне.Никакви инциденти до сега.А всега в Кърджали направо си го оставям спокойно без заключване когато влизам в магазини по улиците.Но се пазя от гастрольори.Иначе в града като цяло не се краде.Това ме кефи

 17. Видеонаблюдението няма да помогне. Трябва си жива охрана, и всеки, който си заключва колелото на велопаркинг, да получава талон, който при взимане на колелото да го предоставя на охраната.

Твоя коментар: