2011
06.28

OLYMPUS DIGITAL CAMERAРайон „Нови Искър” и колоездачен клуб „Нови Искър” имат удоволствието да ви покани на четвъртото традиционно състезание по колоездене „За купата на кмета на район Нови Искър” – 2011 г. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на район Нови Искър и в чест на Деня на София. Основна цел на състезанието е развиването и  популяризирането на колоезденето в район Нови Искър.

Състезанието ще се проведе на 9 юли (събота) , старт 11:00 часа, от площада на кв. Гниляне, град Нови Искър на специално пригодения и обозначен терен в полите на Стара планина.

Важни неща за участниците и някои правила:

1. За участие в състезанието се допускат  юноши старша възраст и мъже. Имат право на участие и чуждестранни състезатели;
2. Състав на отбора – отборът се състои от 5 състезатели;
3. За участие в състезанието всеки отбор подава заявка не по-късно от 1 час  преди старта;
4. Ред на стартиране – стартовите номера на състезателите ще бъдат раздадени  преди старта;
5.Изисквания към състезателите:
а/ състезанието се провежда съгласно правилника на ЮСИ за планинско колоездене;
б/ всеки състезател е длъжен :
– да носи каска и ръкавици;
– да участва с технически изправен планински велосипед;
– да представи актуално удостоверение за извършен на предсъстезателен  медицински преглед;
– да представи застраховка;
6. Трасе:
– дължината на трасето е 2200 м.; денивелация – 32 м.
7. Програма:
-1 0.00ч.- обхождане на трасето  и раздаване на номера
– 12.00 ч.- награждаване
8. Класиране :
-класирането е индивидуално по време;
-награждават се първите трима състезатели от двете стартиращи групи;
9. Награждаване
– 12.00 ч., центъра на кв. Курило
– победителят получава преходната КУПА на кмета на Района, както и парични награди за отделните категории:

  • юноши старша възраст.
  • мъже:

Също така  ще бъдат наградени  с медали.
10. Финансови условия
– транспортните разходи са за сметка на участниците

Краен срок за подаване на заявки09.07.2011г.

тел.за контакт: 0878116970 – В.Иванов, секретар на СКК”Зебри -Нови Искър”
e-mai: vabrini@abv.bg

Ръководство на турнира:
Председател: И. Богданов – зам.-кмет на р-н Нови Искър
Зам. председател: В. Иванов – гл. специалист МДССекретар: М. Сотирова – н-к сектор ОКВС

Организатори на събитието са:
Район „Нови Искър”; СКК ” ЗЕБРИ – Нови Искър „

Очакваме всички ентусиасти и състезатели, желаещи да покажат способностите си и да премерят сили с най-добрите състезатели в тази дисциплина в страната.

На всички участници – желаем успех и големи спортни постижения!

2011
06.27

hodenedoofisajpegДа ти плащат за самото отиване на работа звучи направо утопично, но е част от набираща все повече популярност схема, предлагана от работодателите в Европа.

Компании в Белгия, Холандия и други европейски страни възнаграждават допълнително служителите си, ако те идват до офиса с велосипед, като им плащат определена сума за всеки изминат от тях километър.

Тези пари са освободени от данъци.

Целта е както да се стимулира зелен начин на живот, щадящ околната среда в градовете, така и самото здраве на работещите.

В Белгия, например, служителите с велосипеди получават по 20 евроцента за изминат километър, докато тези в Холандия – 15 цента, а във Великобритания – 20 пенса за миля.

В Белгия, където колоезденето е особено популярно, данни на финансовото министерство сочат, че миналата година от тази схема са се възползвали над 270 хил. души. През 2006 г. те са били 140 хил.

Това означава, че през 2010 г. белгийският данъкоплатец е дал 43 млн. евро от джоба си за тези, които идват с колело до работа.

Освен екологичните мотиви, за тази тенденция допринасят и покачващите се цени на петрола, както и все по-големият недостиг на места за паркиране в градовете.

Източник: www.vesti.bg

Прочети още »

2011
06.07

снимка: Цена Желязкова, infomreja.bgЕдинадесет улици в града ще бъдат оборудвани с велоалеи, съобщи кметът Петър Паунов. Идеята е да се създаде велосипедна връзка между всички училища. Сред предвидените за допълване с алеи улици са Цар Освободител, Бузлуджа, Людмил Янков. По две еднопосочни алеи с ширина метър и половина на платно или по една двупосочна – с ширина повече от два метра, са предвидени според законовите изисквания. Стандартна Маркировка и така наречените „меки заграждения” ще очертават алеите.

Планира се и инсталиране на нови „паркинги” за велосипеди – каквито вече има на доста места из града. Разбираме и финансовите, и екологичните предимства на този тип превоз и се стараем да помагаме, каза още Паунов.

Все повече възрастни и деца от Кюстендил предпочитат велосипеда като средство за придвижване. Постепенно стават популярни и велопоходите в околностите на града, а в Осогово са едни от най добрите маршрути за оф-роуд колоездене, твърдят запалени велосипедисти.

В обектива на Инфомрежа тази сутрин попадна цяло семейство от Чехия, тръгнало на велоразходка в района. Велосипедите на родителите са оборудвани както със специални дисаги за багаж, така и с удобни ремаркета за двете хлапета, които все още са прекалено малки, за да управляват собствени колела.

Прочети още »