2010
04.30

bike-fashion-2Бизнесмени и бизнесдами в костюми и вратовръзки и елегантни рокли се придвижваха вчера с велосипеди в Букурещ, за да насърчат използването на това екологично превозно средство.

“Трябва да променим нагласите си. Румънците смятат, че е срамно да се движиш с колело.

Ние показваме с тази акция “бизнес на велосипед”, че е възможно да отиваш на работа с велосипед и да бъдеш шик”, обясни пред Франс прес Тудор Максим, председател на Младежката международна търговска палата. Прочети още »

2010
04.28

Ден на ЗемятаСдружение “Велоеволюция” се включи в отбелязването на световния ден на Земята, който се чества на 22 април. Започнахме със съзтезание между четири вида превозни средства, което се излъчи директно по националната телевизия БТВ. Автобус, автомобил, мотопед и велосипед се съзтезаваха от х-л Плиска до НДК (~6 км. ). Едновременно пристигнаха мотопедът и велосипедът – за 11:00 мин. Десетина минути след тях пристигнаха участникът съзтезавал се с градски транспорт, а три минути след него и автомобилистът. Равносметката е ясна за всички. Велосипедът се представи безспорно като най-евтин, най-предвидим и най-чист транспорт. Това беше призив към хората да се обърнат към земята и всеки да даде своя малък принос за един по-чист и зелен свят. Вечерта завърши с подобно съзтезание от различни точки в София. Предварително записали се доброволци, както и включили се в последния момент граждани решиха да измерят времето, за което стигат от една точка до друга използвайки различни превозни средства. Прочети още »

2010
04.26

Здравейте приятели,

искаме да Ви съобщим, че седмичните срещи на сдружение Велоеволюция от 29-ти Май 2010 г. отново са на открито в Борисовата градина на зелената беседка в градинката на Колодрума всеки четвъртък от 18.30 ч.. Напомняме на всички, че срещите са отворени и всеки може да се включи в тях с идеи и мнения, както и да ни помогне в текущите проблеми с които сме се захванали.

В момента основните ни 2 приоритета са велоалеята в Младост и традиционното велошествие за деня за ходене на работа с колело (bike to work day), тази година под мотото “Официален с колело“. Повече информация относно дневния ред за 29.04.2010 г.

За всички които искат да посетят и да се включат в нашата дискусия ето карта на Борисовата градина.

Относно идните събития и задачките с които сме се захванали, имаме нужда от вашата помощ, за всеки който иска да помага е новата ни графа във форума, в която ще публикуваме малки и големи задачки за доброволци.

2010
04.23

Предимства и недостатъци: Прочети още »

2010
04.22

На живо в сутрешния блок по bTV направихме състезание за деня на Земята.

Състезанието се проведе от х-л Плиска до НДК с велосипед, мотопед, автомобил и градски транспорт.

Резултатите от състезанието:

  • Велосипед – 11 мин.
  • Мотопед – 11 мин.
  • Градски транспорт – 20 мин.
  • Автомобил – 22 мин.
2010
04.22

2010
04.21

Състезанието велосипед, кола, градски транспорт за деня на Земята (22 Април 2010 г.) в София ще се проведе по следния начин:

Условия:

Всички записали се за участие ще се съберат в 18:00 часа на разлисчни места в София и в 18:15 ще тръгнат към крайната цел – езерото Ариана в Борисовата градина.
Прочети още »

2010
04.16

Всички заявили участие нека дойдат на разходка, но да имат предвид че прогнозата е за дъжд и да си вземат необходимата екипировака. Чистенето няма да се състои, а по всяка вероятност и карането, тъй като местността е подгизнала от дъжда през седмицата. Акцията по чистене се отлага за 22 Май 2010 г.. Уговорките за разходка и нощувка остават за тези които все пак несе плашат от дъжда.

2010
04.13

Ден на ЗемятаСъстезание велосипед, кола, градски транспорт …

Сдружение “Велоеволюция” се  присъединява към честването на международния ден на Земята. Ще организираме съзтезание между различни видове превозни средства с цел да покажем една от положителните страни на използването на алтернативен транспорт в градска среда. За целта се нуждаем от доброволци, които да се включат в съзтезанието. Ако проявявате интерес и разполагате с велосипед, автомобил, мотор/мотопед, електровелосипед, кукили, ролери, скейтборд или просто се придвижвате с градски транспорт или ходите пеш значи може да се включите в състезанието. За целта само попълнете формата по-долу.
Прочети още »

2010
04.12

На 24 април 2010 г.(събота) от 10.30 до 12 ч. при голямата поляна в Южния парк, София, (входа откъм бул. “Гоце Делчев”) ще се проведе състезание с колела за деца до 12 години, организирано от детския портал Az-Deteto.bg. Състезанието е традиционно и се провежда за седми път. Всяко дете може да се регистрира онлайн за участие (регистрация за състезанието), като трябва да дойде със свое лично колело и предпазна каска в деня на състезанието.
Прочети още »