2014
01.13

bike-fish14 организации от цялата страна се включиха в проекта „Национална велосипедна мрежа”. Проектната идея на сдружение „Велоеволюция” за създаването на национална мрежа от велосипедни организации във страната среща изключително голям интерес сред вело клубовете и организациите в България. До този момент в мрежата вече се включиха организации от Бургас, Пловдив, Варна, Русе, Габрово, Благоевград, Перник, Свищов, Ямбол, Ловеч, Сливен и Трявна. Проектът стартира през месец септември 2013 г. и ще се реализира в рамките на 14 месеца.

Реализацията на проект Национална велосипедна мрежа” продължава с провеждането на редица срещи на местно ниво със сдружения от цялата страна. Те ще бъдат посетени лично от екипа на сдружение„Велоеволюция” и ще обсъдят възможностите, които предоставя  обединяването на организациите в мрежа.

В средата на лятото предстои и провеждането на национална среща – сбор на всички организации, заявили желание да бъдат част от велосипедната мрежа. Така те ще имат възможност да се запознаят помежду си, да обменят опит, както и свободно да изберат най-ефективния начин за комуникация, бързо осигуряване на съдействие и участие в съвместни инициативи.

А какво е едно вело събитие без възможността да покараме заедно в града по възможно най-безопасния начин? Именно заради това на националната среща-сбор ще се проведат и обучения за прилагане на методология за безопасно градско велосипедиране, която разработваме с нашите партньори от велоклуб Устрем.

Можете да следите дейностите по проекта тук: http://projects.velobg.org

Сдружение “Велоеволюция” реализира настоящия проект с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (www.ngogrants.bg).

Общо прочитания 3836 , 1 прочитания днес
  1. Ако направите една велопартия на следващите избори, то аз бих гласувал за нея!