2010
06.23

КолопоходНа 10 юли 2010 г. от 9.30 часа НПСС организира традиционния колопоход по повод закриването на академичната 2009/2010 г. във висшите училища на Република България.

В рамките на честването на 10 годишнината от учредяването на Националното представителство на студентските съвети – организация, създадена по Закона за висшето образование, обединяваща студентските съвети от всички висши училища в Република България на национално ниво, и по случай закриването на академичната 2009/2010 г. във висшите училища на Република България, се организира Шести традиционен колопоход по повод официално закриване на академичната 2009/2010 г.

Колопоходът е под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката на Република България проф. д-р Сергей Игнатов и се организира от Националното представителство на студентските съвети. Съорганизатори са: Студентски съвет на НБУ и „Софийски колоездачен клуб 1889”, със съдействието и финансовата помощ на Министерството на образованието, младежта и науката, Националното представителство на студентските съвети, М-Тел, Минерална вода Девин и велосипеди „Drag”.

И тази година към организацията се включва и неправителствената организация “Велоеволюция”.

Желаещите да участват могат да се включат на 10.07.2010 г. (събота) пред централния вход на Министерството на образованието, младежта и науката на бул. Княз Дондуков 2A в 9.30 часа.

Маршрутът на колопохода започва от бул. Княз Александър Дондуков 2A, минава по бул. Тодор Александров и продължението бул. Царица Йоана, надясно по ул. Добринова скала, наляво по бул. Сливница, пресича Околовръстен път и завива наляво по Банско шосе. Спира на площада в Банкя за почивка и провеждане на томбола с много награди за всички участници и се завръща в 15.30 ч. пред сградата на МОНМ за връчване на наградите.

Официални гости са:
г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община;
Министерски съвет на Република България;
народни представители;
Блаже Колев – председател на най-старото колоездачно дружество;
Ивайло Габровски – колоездач №1 на България, и др.

За маршрута е подсигурена охрана от Столична дирекция на полицията.

* Инициативата е започната през 2003 г. от проф. д-р Сергей Игнатов, ректор на НБУ от 2002 до 2009г., под надслов “Традиционен колопоход на Нов български университет” като официално закриване на академичната година и е провеждана всяка година с подкрепата на Студентски съвет на НБУ.

За допълнителна информация може да се обърнете към г-н Андрей Велчев, пресаташе на Националното представителство на студентските съвети, тел. 0882 971010.

Събитието във facebook: Шести Колопоход по повод закриването на академичната 2009/2010 г.

Общо прочитания 3205 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: