2012
04.21

Елате, за да рисувате заедно с децата си. Малчуганите ще получат важни уроци за каране на колело и безопасно движение. Ще получите ценни съвети за спестяване на енергия и за създаване на по-екологична градска среда.

  • 28 април, събота
  • 11:00 часа
  • Борисовата градина, в градинката със Слончето

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и е първото от поредицата събития „Забележи, не шофирам” по проект СЕГМЕНТ. Проектът е част от програма „Интелигентна енергия Европа” на Европейската комисия и се осъществява в няколко европейски града.

Сред участниците ще бъдат:

– Велосипеден инструктор от сдружение „Велоеволюция”

– Софийски художници

Фестивалът „Забележи, не шофирам” е една от четирите кампании на СЕГМЕНТ. Той от своя страна се състои от четири събития, които ще се проведат в рамките на месеците април, май и юни 2012 г. в няколко паркови пространства в столицата. Събитията включват тематична изложба, изложба на софийски художници и велоинструктаж за най-малките. Достъпът ще е свободен за всички желаещи да участват в мероприятията.

Проект СЕГМЕНТ има за цел да насърчи жителите на София да изберат алтернативни начини за придвижване в градска среда. Насочването на вниманието на обществеността към предимствата на столичния градски транспорт, използването на велосипед и ходенето пеша е решаващо за успешното реализиране на идеите зад проекта. Освен „Забележи, не шофирам” в следващите месеци ще се проведат инициативите „Ходещ автобус”, „Нарисувай моя любим автобус” и седем велосипедни обучения.

СЕГМЕНТ е тригодишен проект, финансиран от IEE STEER*, който ще изпробва употребата на техники за сегментиране на потребителския пазар, убеждавайки хората да променят поведението си при пътуване и да възприемат по-енергийно ефективни форми на транспорт. СЕГМЕНТ ще способства за изграждане на начин на живот, който не е толкова зависим от автомобилите, както и за постигане на значителна положителна промяна в отношението и действителното поведение при пътуване в посока към възприемане на енергийно ефективни транспортни модели.

Общо прочитания 3323 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: