2013
05.17

flyefront

16-то велосипедно шествие в София – 30 май 2013

Традиционното велошествие през месец май по случай Световния ден за ходене на работа с колело ще ни зарадва на 30 май, начален час 18:00 часа, Южен парк, централен вход при бул. „Витоша“. Маршрутът ще е надалеко, а финалът ще е нависоко – покрива на „Сердика център“ , a маршрутът e:

->бул. „Витоша“ – бул. „Пенчо Славейков“ – бул. „България“ – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (велоалеята) – ул. „Оборище“ – ул. „Черковна“ – ул. „Попова шапка“ – край – Търговски център „Сердика Център“;

Каним всички велосипедисти за 16-та поредна година да превземат софийските улици – с желание за по-велосипеден, по-безопасен и по-хубав град.

Финалът на шествието ще бъде и финал на кампанията „До работа с колело“. Тогава „Велоеволюция“ ще отличи най-работещите велосипедисти – тези, които документираха своите велосипедни дни в месеца за ходене на работа с колело. Наградите са предоставени от магазин за екипировка „Стената“ и магазин за велосипеди “Максбайк

И тъй като „бъдещето е в ръцете на младите“, мисията на събитието ни този път е и благотворителна. Всеки който желае може да ни помогне да съберем средства за изработването и поставянето на вело-стойки в училища в града ни.

*Хората, които искат да ни помогнат да направим най-голямото шествие да пишат на info@velobg.org. Задачките са да се разпространяват флаери и вело охрана на шествието.

Общо прочитания 7105 , 1 прочитания днес
  1. стойки можем и сами да си направим,
    като гледам как тази на мимас се е разпаднала…
    един шлосер-заварчик 🙂

  2. Ще вземете ли да направите по 1 тениска,да си я имаме за спомен? 😀

  3. По-големият проблем е охраната, а не стойките.

  4. Най-добре си дръжте колелата под ръка, че статистиката е плашеща за кражби. Има бум за м.Май!

Твоя коментар: