2013
07.09

bike-brodueiНа пръв поглед Ню Йорк сити е идеалното място за въвеждане на бизнес с велосипеди под наем. Заради липсата на място в метрополията паркирането е кошмарно. Тежкият трафик и навикът пешеходците да пресичат, когато видят пролука между две коли, без значение какво показва светофарът, правят карането по-приятно. Такситата са алтернатива, но ако трябва да стигнете до централна точка в пиков час, може би е по-добре просто да слезете и да пробвате пеша. Въпреки удобствата си метрото не стига навсякъде или пък изисква прехвърляния.

Малките апартаменти, в които средният нюйоркчанин живее, правят мъкненето по стълбите и намиране на място за колелото в предверието значително препятствие срещу закупуване на собствено колело. Мнозинството, оправдано или не, има резерви към идеята просто да го заключи пред входа.

За първия месец от въвеждането на програмата за велосипеди под наем в Ню Йорк Citi Bike компанията NYC Bike Share отчита почти 600 хил. отделни пътувания и над 50 хил. закупени годишни абонамента. Това прави Citi Bike истински успех. Програмата не струва нищо на Ню Йорк, а е платена от спонсорите Citi Bank – 41 млн. долара, и MasterCard – 6.5 млн. долара.

Въпреки това тя е повод за нестихващ дебат и доста шумна опозиция. От своя страна тръгването на Citi Bike също не беше безпроблемно, а пълно с ненужни грешки. Като признание, че в модерния градски живот велосипедите като превозно средство нямат алтернатива, критиките постепенно затихват, а програмата на Citi Bike става все по-популярна.

Цялата статия можете да прочетете тук: http://www.dnevnik.bg/zelen

Общо прочитания 3468 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: