2010
04.12

На 24 април 2010 г.(събота) от 10.30 до 12 ч. при голямата поляна в Южния парк, София, (входа откъм бул. “Гоце Делчев”) ще се проведе състезание с колела за деца до 12 години, организирано от детския портал Az-Deteto.bg. Състезанието е традиционно и се провежда за седми път. Всяко дете може да се регистрира онлайн за участие (регистрация за състезанието), като трябва да дойде със свое лично колело и предпазна каска в деня на състезанието.

“Az-deteto.bg е най-големият български детски интернет портал, но имаме активно отношение към децата и не искаме те да стоят само пред компютъра, а да растат здрави и пълноценни. Затова чрез това спортно предизвикателство ги каним навън. Целта ни е да напомним на тях и на родителите им, че движението и спортът са важни за запазването на здравето на децата.”, споделя г-жа Жюстин Томс, създател на Az-Deteto.bg.

Надпреварата в събота ще протече в четири възрастови категории като най-малките (до 5 години) ще се състезават с триколки и ще стартират първи. Следващите възрастови групи са 5-7 г., 8-10 и 11-12 г. Всяка група трябва да измине различна дистанция като на най-големите е поверена най-дългата. Децата се състезават със собствени колела.

С оглед по-голяма безопасност, молим всички участници освен със свое колело да са с предпазна каска и придружени от поне един родител.

Както всеки път за победителите ще има големи награди, а всички участници също ще получат награди.

Източник: Аз детето

Ние от сдружение Велоеволюция ще помогнем на организаторите, състезанието да протече гладко и безопасно.

Общо прочитания 5072 , 2 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: