2010
06.15

100km-vitoshaНа 26 юни за 40-ти пореден път ще се проведе традиционната скороходна и колоездачна обиколка на Витоша, организирана от Туристическо дружество „Витоша“. Състезанието се състои в пълна обиколка на планината по 100-километров маршрут, който тръгва от бул. „България“ и продължава в посока Бояна, а оттам минава през с. Владая, Кладница, яз. Студена, с. Боснек, Железница, Симеоново и Драгалевци. Подробно описание на маршрута и GPS координати може да намерите на сайта на мероприятието http://vitosha100km.hit.bg/. Имайте предвид, че трасето не е леко, а ще трябва и да се съобразявате с правилата за движение и обстановката по пътищата. Маршрутът ще се контролира от съдии и патрулиращи коли, а междинното контролно време е до 13:00 ч. в с. Чуйпетлово.

Стартът на състезанието е на бул. „България“, при последната спирка на трамвай № 7 (срещу Billa). Часът е 00:00 (полунощ на 25-ти срещу 26-ти юни) за пешеходците и 06:00 (сутринта на 26 юни) за велосипедистите.

Повече информация на vitosha100km.hit.bg.

Общо прочитания 5937 , 2 прочитания днес
  1. Очаквайте информационният сайт за класиране и статистика. Връзка към него ще намерите на vitosha100km.hit.bg.

  2. Мисля, че е крайно време някой да помисли малко и за любителите на шосейното колоездене. От години искам да се включа в обиколката на Витоша, но наличието на пътеки и черни пътища по трасето го прави невъзможно за мен. Смятам, че е добра идея някой, в един момент, да създаде някаква подобна обиколка, само че по шосе.

Твоя коментар: