2013
06.17

Срещата ще се проведе на 20 юни, 2013 г., 11.00-13.00 ч. часа в Бета Хаус в гр. София, ул. „Крум Попов” 56-58, организирана от Фондация “Еко Общност”. 

Ще бъдат представени и обсъдени 3 добри практики от организации от Севиля (Испания), Варшава (Полша) и Дъблин (Ирландия). Ще имате възможност да се включите в обсъждането на националните и местни подходи в работата за интегриране на велосипеда в градската транспортна схема, както и на предизвикателствата в този процес – за представителите на институциите и за заинтересованите граждански организации и групи.

Ще се радваме, ако проявите интерес и допринесете за дискусията с личния си опит и работа по темата.

Моля, потвърдете участието си до 18 юни 2013 г. като попълнете заявката за участие и я изпратете по ел. поща на адрес: office@bepf-bg.org или по факс на (02) 951 54 46.

На срещата ще имате възможност да научите повече за обсъжданите до момента в мрежата “Доброволци за велосипедна академия” по теми като: мерки за успокояване на трафика в населените места; видове и структура на организациите-участнички в мрежата “Доброволци за велосипедна академия”; методи и средства за мобилизиране на активисти и привърженици за дейностите на организации, работещи по велотеми, включително членска маса или доброволци; набиране на средства за велокаузи; лобиране и взаимодействие с институции; женското присъствие на велосипед в градска среда и привличане на повече велосипедисти към градското колоездене; законодателство, свързано с участието на велосипедистите в движението по пътищата; знаци и сигнализиране; статистически данни за велосипедния транспорт и обучение по безопасно придвижване с велосипед в градска среда, и др.

 

Общо прочитания 2885 , 3 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: