2010
03.10

Вело в селоНова канализация, ремонт на пътя Пловдив-Ягодово, удобна транспортна връзка от селото до града и велоалея, поискаха от Славчо Атанасов представителите на инициативния комитет за референдум в с. Ягодово. Това стана ясно след днешната им среща с кмета, на която са обсъждали дали Пловдив все още желае присъединяване на Ягодово.

Ягодовци са получили уверението на Атанасов, че все още са желани в Пловдив и обеща веднага след като присъединяването стане факт, да започне процедури по изпълнение на желанията им. Ще направим ремонт на пътя и ще им осигурим транспорт, но за такива екстри като велоалеи е още рано да се говори, категоричен бе пловдивският кмет.

източник: http://dariknews.bg/

* Село Ягодово, се намира на 6 км. южно от Пловдив и 90% от жителите му желаят присъединяването на населеното място към града. Голяма част използват велосипеда като транспорт заради краткото разстояние и равнинния терен. Екстра или необходимост е исканата велоалея?!

Общо прочитания 3885 , 1 прочитания днес
  1. Не е ли най-подходящият момент създаването на нова транспортна връзка или реконструирането на стара, за да се обособи и място за велоалея или първо ще строим пък после ще мислим за екстри като велоалея, тротоар, подлез, осветление, маркировка… !?

  2. Ми явно както е на всякаде в България, ще правим нещата по 5 пъти, ще похарчим пари за по 10 и нещата ще се случат що годе … След много години, нерви и похарчени финанси …

    За пореден път ще го споменем, когато се прави рекунструкция на път, велоалеята към него излиза много по евтино да се направи по същото време, от колкото след това да се копае на ново, да се съсипва пътната настилка за да се добави нова…

Твоя коментар: