2010
05.06

Симеон ДянковТази сутрин по бТВ, министърът на финансите Симеон Дянков отговори на множество наболели въпроси.

На въпрос колко ще спести държавата ако всички министри пътуват без коли, Дянков каза, че днес е пътувал с кола, понеже от “Бояна“ няма метро, като разказа, че вчера е разговарял с премиера Бойко Борисов, който забрани използването на лични шофьори и коли от министрите, като им препоръча да се движат с метрото. Вицепремиерът е казал, че трябва метро и в “Бояна“, за да може да стига до работа с него, а премиерът го е посъветвал в такъв случай да кара колело. “Аз имам колело, донесъл съм си го от Вашингтон, така че съвсем скоро може да ме видите по бул. “България“ с колело – надолу е лесно. Аз и преди това съм си го мислил, но ако се наложат съкращения, защо да не се движа с колело“.

Дянков припомни, че в политически кабинет на министерството му е имало съкращения вече, но държавата би спестила и още около 100 млн. лв., ако се съкратят тези разходи по транспорта.

Общо прочитания 4617 , 1 прочитания днес
 1. А такааа, бат Бойко каза “на работа с колело” ! =)

 2. http://bbt.tv/news/1112

 3. транспортният министър с колело …………може и да има последствия за уреждане трафика .Или вътрешния министър….представяте ли си да бъде руган засичан нагло и псуван от идиотите(каквото е върху ни….).А и охрана към него на колела….ще стане интересно!

 4. Xxexexee =D

 5. отдавна ми се върти из главата една идея за скоростна колопътека по булевад “българия”-хем да свържем центрото с бой-ана ,хем да се почувстваме у европата:)))))))))))))

 6. От бул. Гоце Делчев до центъра си е идеално за каране по тротоара. Ама oт Бояна до Гоце Делчев е кофти.

 7. aз карам предимно шосейки ,и за мен е” гавра “колопътека с плочки..
  Искам,вярвам и ще бъде ден в който ще я има тази скоростна колопътека,със сфетофари на “Тодор Каблешков” и “Гоце Делчев”!
  ПС:Карането по тротоара е нарушение на закона/включително и коло пътеките по “Патриарх Евтимий”/ и грубо погазване на правата на пешеходците!

 8. Знам, че е нарушение. Но аз карам ужасно бавно и винаги се съобразявам с пешеходците за разлика от колите с мен, когато съм на пътя, където ми е мястото. Освен това не се изразих правилно. По бул. България е една достатъчно широка и хубава алея, на която има място за всички.

Твоя коментар: