2013
09.04

mobile2020_311011_logo_rb

На 9, 10 и 11 септември Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа – клон България организира

Семинар на тема: Интегрирано планиране и популяризиране на велосипеда в градска среда

Събитието е част от проект „Повече велосипеди в малките и средно големи градове на Централна и Източна Европа до 2020 г. (Мobile2020)”. Основен фокус на проекта е изграждането на капацитет за планиране и развитие на велосипедна инфраструктура и създаване на предпоставки общините да насърчават велосипедирането като природосъобразна форма на транспорт. Проектът е насочен най-вече към населените места с население от 10’000 до 250’000 жители. Семинарът ще позволи на експерти от България да придобият и подобрят познанията си по въпросите на изграждането на велосипедната инфраструктура, планиране на стратегии за развитие а Обучението ще бъде извършено на база на издадения в рамките на проекта на български език „Наръчник за интегрирано планиране и популяризиране на велосипеда в градска среда”. Всеки, преминал обучението, ще получи копие от наръчника както и допълнителни презентационни материали и сертификат за успешно преминато обучение.

В рамките на събитието ще можете да се срещнете с колеги и представители на местната власт, и заедно да обобщим постигнатото до момента в България по въпросите с интегрирането на велосипедния транспорт и възможностите за повишаването на капацитета на местните власти при включването на велосипеда като част от ежедневното придвижване на хората в населените места.

Лектори ще са aрх. Петя Петрова от Сдружение „Велоеволюция” и Михаела Динева, мениджър проекти в РЕЦ за ЦИЕ – клон България.

В рамките на семинара ще бъде представена и презентация на Столична община по темата за интегрирането на велосипедния транспорт като средство за придвижване в градска среда.

По време на събитието РЕЦ за ЦИЕ – клон България ще осигури на участниците кафе-паузи и обяди, както и нощувки в самият хотел Родина, гр. София за пътуващите експерти по отдалечени от гр. София райони. Пътните разходи до и от гр. София до вашето населено място се покриват от нас срещу представен разходооправдателен документ – билет и касов бон за гориво.

Молим Ви при желание да се включите в обучението да изпратите потвърждение на следният електронен адрес: mdineva@rec.org или да се обадите на тел.: 0884246741.

Местата са ограничени, и поради този факт Ви молим да побързате да ни уведомите колко представители от Вашата организация биха искали да участват.

Допълнителна информация:

Общо прочитания 2959 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: