2013
12.06

1-web 5-webПриз от Годишните награди за пътна безопасност в категория „Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации” беше връчен на сдружение „Велоеволюция”. Престижната награда се присъжда за кампанията „Безопасно с колело”, която реализирахме съвместно със СДВР – Пътна полиция в седем областни града през Европейската седмица на мобилността този септември. Наградата прие лично председателят на сдружението Иво Делин.

Тази награда е пореден пример, за добре свършената работа между сдружение „Велоеволюция” и държавните институции, този път в лицето на СДВР – Пътна полиция, насочена към повишаването на сигурността на пътя за велосипедистите. Именно каузите, свързани с безопасното придвижване с велосипед в града, са сред основните приоритети на Велоеволюция.

На форума присъстваха над 70 организации и институции от цялата страна, като за връчването на наградите бяха поканени Негово превъзходителство посланика на кралство Нидерландия – Том ван Оорсхот, много министри, обществени личности и журналисти.

Годишните награди за пътна безопасност са събитието, което цели популяризирането на добрите практики в областта на безопасността на движението, споделянето на нови идеи и привличането на нови партньори за каузата, както и създаването на контакти между участниците с цел доразвиване и усъвършенстване на вече стартирани инициативи.

Общо прочитания 3097 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: