2012
07.12

veloalea_0Започват ремонтните работи на бул. „Мария Луиза” в отсечката от надлез Надежда до Лъвов мост. Това, което се направи по “Ломско шосе”, продължава до Лъвов мост, включително велоалеите. Това каза директорът на “Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев на пресконференеция.

Проектът се извършва на етапи и включва преасфалтиране на пътните платна, подмяна на всички тротоари. Първият етап от проекта е от Лъвов мост до пътен възел Надежда.

Срокът за изпълнение на целия проект е 3 месеца, считано от утре. Дължината е 2 км 400 метра. Самата велоалея също е 2 км 400 метра. Стойността на проекта е 1 991 000 лева. Организацията на движение в първия участък е между ул. “Козлодуй” и ул. “Струга”, движение ще е двупосочно, трамвайното движение ще се запази.

Движението ще се извършва в източното локално платно на бул. “Княгиня Мария Луиза” в посочения участък. Две ленти ще има в едната посока, две ленти ще има в другата посока. Първият етап е с продължителност 1 месец. В обратна посока – посока Лъвов мост, движението ще може да бъде осъщ. както в локалното платно, така и в централното платно.

Следващият участък е на бул. “Рожен”, около месец там движението ще бъде притеснено. Затова решихме да го направим през лятото, тъй като много хора не са в София, каза Братоев.

Източник: www24chasa.bg

Общо прочитания 5375 , 1 прочитания днес
  1. Моите адмирации! До сега преминаването на надлез “Надежда” с велосипед си беше истински “сървайвър”.
    За съжаление обаче шофьорите нямат опит с пресичането на велоалеите – най-често те спират на кръстовище напреко на велоалеята, което създава огромен риск за велосипедиста, ако не го очаква, въпреки, че се движи по платно с предимство. При пресичане на велоалея се спира преди нея, а не по средата! Колеги велосипедисти и шофьори внимавайте!

  2. По част от мостовете на надлез Надежда вече има положен нов асвалт. За съжаление, този факт показва, че там няма да бъде изпълнено доброто решение, което виждаме в подхода към надлеза откъм Ломско шосе, а именно, велоалеята да бъде разделена физически от активните пътни ленти чрез бордюр и предпазна мантинела.
    Да живее Икономията – майката на Мизерията!