2013
04.17

img_0041Оранжево, зелено, велосипедно…защото на 26 април, в разгара на пролетта ще обединим оранжевите точки в град София на колело! Маршрутът, по който ще преминем, показва част от холандските културни и икономически връзки с България. Сред нас ще бъде  холандският посланик  в България Карел ван Кестерен. Очакваме и други интересни гости! Очакваме и всички вас, велоентусиасти!

Защото един от добрите примери за правилно управление на мобилността е именно Холандия. Българо-холандската инициатива „Всички на колела“, част от която са работните ателиета „Мисли велосипедно“в общини в страната, поставянето на велостойки в училища и уроците по безопасно придвижване с велосипед, осъществи усилията за повече хора на колела. Добър пример за използването на велосипед като транспортно средство ще дадат освен холандският посланик и други посланици в страната и гости на събитието.

Велосипедната разходка ще има начална точка Холандското посолство в България, на ул. Оборище 15, от 15:30 часа на 26 април, ще мине през холандската пекарна на ул.“Ангел Кънчев“ и ще завърши на градинката на Кристал (срещу Военния клуб), където логистичната компания TNT ще разиграят томбола с оранжева велосипедна награда. Ще разгледаме в  градинката на Кристал  фотоизложбата “Дивият свят на Източните Родопи”, организирана по българско-холандския проект „Новото тракийско злато”.

Не се предвижда затваряне на улици. Карането ще бъде според правилата за движение на пътя, така както всички се движим ежедневно.

Заповядайте и вие!

Карта на на Оранжев вело тур

Вижте Orange Bike Route на по-голяма карта

Общо прочитания 6459 , 2 прочитания днес
  1. ПРЕКРАСНО! ТАМ СЪМ.

  2. […] свят на Източните Родопи“ е включена в Оранжевия велотур на 26 април в София. Това е крайната точка на тура, който […]

Твоя коментар: