2011
06.07

снимка: Цена Желязкова, infomreja.bgЕдинадесет улици в града ще бъдат оборудвани с велоалеи, съобщи кметът Петър Паунов. Идеята е да се създаде велосипедна връзка между всички училища. Сред предвидените за допълване с алеи улици са Цар Освободител, Бузлуджа, Людмил Янков. По две еднопосочни алеи с ширина метър и половина на платно или по една двупосочна – с ширина повече от два метра, са предвидени според законовите изисквания. Стандартна Маркировка и така наречените „меки заграждения” ще очертават алеите.

Планира се и инсталиране на нови „паркинги” за велосипеди – каквито вече има на доста места из града. Разбираме и финансовите, и екологичните предимства на този тип превоз и се стараем да помагаме, каза още Паунов.

Все повече възрастни и деца от Кюстендил предпочитат велосипеда като средство за придвижване. Постепенно стават популярни и велопоходите в околностите на града, а в Осогово са едни от най добрите маршрути за оф-роуд колоездене, твърдят запалени велосипедисти.

В обектива на Инфомрежа тази сутрин попадна цяло семейство от Чехия, тръгнало на велоразходка в района. Велосипедите на родителите са оборудвани както със специални дисаги за багаж, така и с удобни ремаркета за двете хлапета, които все още са прекалено малки, за да управляват собствени колела.

Източник: Инфомрежа

Общо прочитания 3178 , 1 прочитания днес