2009
11.20

2-450

Unplugged концерт за закриване на изложбата на инициативата “София 2020”.

Дата: 21 ноември 2009 г.
Час: 14.00 – 16:00 ч.
Място: До билетен център на НДК, София

Преди около месец в интернет пространството се завъртя сайта на „Група архитекти за София”. За три седмици първите 11 идеи набраха общо над 5000 подписа от посетителите на сайта www.sofia2020.bg. Най-силно подкрепяна е идеята за велосипедните рингове. Предложението на архитектите от София 2020 е да се изгради велосипеден ринг, който с помощта на пешеходни мостове и подлези да се свържат зелените пространства на София – “Южен парк”, “Ловен парк” и “Борисова градина”.

За някои техните предложения са утопични, други не виждат смисъл, а трети ги приветстват.  Приветстват тяхната инициативност, желанието им да търсят начин да се промени нашият град и не просто желание, споделяно на петъчни вечеринки, но и тяхното действие. Реални предложения в нереална обстановка или липса на комуникация между институциите и хората. Тези именно дейни и идейни хора, които биха могли да работят за държавата, за столицата, за онези красиви и малки удобства, които биха ни направили по-щастливи европейци. Такива хора има. Такива хора има и в България, и в София. И тези хора всяка година стават все по-нетърпеливи нещо да почне да се случва. Това нетърпение ескалира и почва да крещи – искаме чисти паркове, искаме чисти планини, искаме достъпна среда, искаме красив град, искаме светлина, искаме велоалеи, искаме да имаме избор не някъде навън, а тук, защото тук е нашето място.
5-450
4-450В рамките на три седмици софиянци имаха възможност да разгледат 11-те урбанистични идеи на „Архитекти за София”, оформени визуално и подредени в конструкция, стъпила върху зелена трева до Билетен център, НДК. Тази изложба усмихваше минувачите, размечтаваше ги и по някакъв начин ги караше да вярват.

Много хора и организации подкрепят идеите представени на изложбата „София 2020”. Закриването на изложбата ще бъде съпроводено от музикални изяви на известни български музиканти. Те ще свирят „на шапка” пред изложбата „София 2020”.

Малкият подиум, от който ще звучат изпълненията, ще бъде покрит с истинска зелена трева, а за да подкрепят идеите на „София 2020” да стъпят на него са поканени и ще присъстват: Антони Дончев, Блуба Лу, Red One, Белослава, Живко Петров, Насекомикс, Остава, Шака Зулу, Деси Тенекеджиева трио, Петьо Момчев и Васил Пармаков, Васил Гюров, Венци Благоев, Миленита с Еко, Камелия Тодорова, Михаил Йосифов и други известни имена от българската музикална сцена. С изпълнението си музикантите ще засвидетелстват съпричасност към идеята, че София трябва да се преобрази като “град на културата и изкуствата, град на живота и радостта, град на дърветата и колелетата”

Архитекти за София канят всеки, който се е почувствал съпричастен към идеята „София 2020”, да присъства на закравинето на изложбата. Това закриване “не е край, а начало!”
Мястото е пред изложбата – билетен център НДК
12:00 ч. на обяд, в събота 21.11.2009 г.

тема във форума

Общо прочитания 3748 , 1 прочитания днес
  1. Хубав концерт, Хубаво време, Хубави хора,:О)

  2. Времето беше изключително приятно да 🙂

    И се посъбрахме!

Твоя коментар: