2016
10.17

Карай Смело София 2016

BTSF_Flyer_A6_Designs

“Карай смело” е кампания целяща да популяризира градското колоездене, която се организира от спортен клуб „Байктраял София“ в партньорство със Сердика Център, Фондация „София – европейска столица на спорта 2018“. Форматът ще се проведе на 22-23 октомври 2016 г. от 12 ч. в Сердика Център София и е за тези, които искат да се чувстват бързи и уверени на колело.

Карай Смело е събитие със социална отговорност, което цели да образова възможно най-много хора и даде практични и теоретични насоки за градското колоездене. По време на Карай смело ще можете да научите някои основни техники за преминаване през различни препятствия като бордюри, стълби, неравности, заобикаляния, все умения, които са нужни в ежедневното колоездене. Кратко запознаване с правилата за движение, съвети за избор на маршрут и преминаване през различни типове кръстовища са останалата част от обучението, а специална сесия ще покаже как да окажем първа долекарска помощ.

Организаторите са подготвили редица състезания за начинаещи и напреднали, байктраял демонстрации, както и индивидуално участие през различни обучения като:

  • Градско колоездене с инструктор в реална среда (теория и практика)
  • Байктраял техники за преминаване през градски препятствия (теория и практика)
  • Техническа вело грамотност (теория и практика)
  • Първа долекарска помощ (теория и практика)
  • Правилник за движение по пътищата (теория)

Заявка за безплатно участие и избор на обучение става с предварителна регистрация тук или на място, по време на събитието. Още подробности може да видите във Facebook събитието. Участниците ще могат да спечелят и различни награди от Shark energy drink и сокове Флорина.

Градското колоездене набира все по-голяма популярност и общините полагат някои усилия за да осигурят подходяща обстановка, която да насърчи колоезденето. Въпреки това сериозна част от хората, можещи да карат колело, трудно се приспособяват към градската джунгла. Този проблем може да бъде обобщен с липсата на теоретични и практични умения у повечето колоездачи, които ги карат да се чувстват по-несигурни в своите действия.

Най-доброто решение в реалната ситуация в момента е само едно. По-добре тренирани колоездачи, които да бъдат екипирани с всички умения, включващи разнообразни техники за каране на колело през градски препядствия, теоретична и практична част на градското колоездене и технически знания за колелото. Именно тези знания и умения ще направят колоезденето предпочитано средство за транспорт.

Общо прочитания 4589 , 1 прочитания днес