2010
11.02

По инициатива на Центърът за градска мобилност София и със съдействието на Сдружение Велоеволюция започна изграждането на първата по рода си Интерактивна Велосипедна Карта. Този мащабен проект е в начален стадий на развитие и се очаква в обозримо бъдеще да се развие значително. Адресът на картата и на новата секция може да намерите на сайта на Центъра за градска мобилност (интерактивна велосипедна карта на София).

В първия етап на развитие на интерактивната карта ще се събира информация от всички велосипедисти за маршрути, опасни места и т.н. В последствие, на по-късен етап, тази информация ще се обработи и ще се използва за създаването на отделни маршрути, като всеки един маршрут ще има оценка (безопасност, натовареност, наклон и др.).

Проектът е все още началната си фаза, като за негова рожденна дата се смята 22 Септември 2010, Европейският ден без автомобили, който е част от Европейската седмица на мобилността.

Ние от Велоеволюция  чакаме с нетърпение включване от всички велосипедисти!

Общо прочитания 7149 , 1 прочитания днес
 1. Йееее ! И грее на сайта на ЦГМ, сътрудничеството върви в добра насока !

 2. А как да допринесем за попълването с информация?

 3. Анет, като отидеш на адреса на картата, просто следвай линка в оранжево, върху самата карта, можеш да отбележиш маршрут или обект (бутоните са в горния ляв ъгъл на картата). Обектите могат да бъдат опасно място, велопаркинг, велосервиз, чешма и т.н.

 4. Благодаря, ven_i! Отбелязах няколко обекта в северната част на София. Сега идва моментът да попитам дали може и корекции да се правят – боцнах една чешма не съвсем точно.
  Поздравления за идеята за тази карта!

 5. Здравей Анет! Много се радвам за твойта чешмичка :)., картата се модерира и се следят дали обектите реално съществуват и дали са на правилното място :). Така че, ние ще се погрижим да наместим чешмата :).

 6. OK!Супер!А пък аз от своя страна ще изконтролирам вас дали сте ме изконтролирали правилно! :)))
  п.п. Давам коз – необходимо е леко преместване на чешмичката в Северен парк! 😉

 7. Здрасти Анет! Аз видях въпросната чешмичка с местонахождение до белия фургон (така пише :)), не се ли намира там всъщност?

 8. Taм е горе-долу. Трябва да се премести леко надясно! Значи, когато я “ковнах” там не бях забелязала, че картата се превръща и в сателитна. Гледано в сателитен формат се вижда, че в момента чешмичката е разположена в самата гора, а трябва да бъде в края на пътечката, която влиза в парка от ул. “Ген. Никола Жеков”, където започва по-широката алея.
  Другите обекти съм отбелязала с хирургична точност! 🙂 Тази чешма беше първа и се получи така с нея поради “бързата работа – срам за майстора”.

 9. Йееее ! И грее на сайта на ЦГМ, сътрудничеството върви в добра насока !

 10. Идеята е супер, но има разни хора, които явно си нямат работа и пишат глупости по картата.Пример: “Опасно място – Има Травестити” и други такива цветущи коментари и глупости.Та, въпросът ми е: “Кой администрира картата и защо не се премахват коментари и добавени “обекти” от този род?”.

 11. Та, много хубав въпрос и ние си го задваме постоянно. За съжаление този проект бе финансиран само частично, т.е до този момент, за да си има картата модератор трябва да се намери допълнително финансиране. В момента се опитваме да направим нещо в тая насока. Ти ако имаш свежи идеи, насреща сме….:)

 12. Освен модератор-доброволец? Или няма “далавера” така? Голяма част от информацията в картата има нужда от преработка.

Твоя коментар: