2010
03.24

Фериботът Никопол - Турну МъгурелеНа 22 март, 2010 г. беше открит терминала на фериботния комплекс “Никопол – Турну Мъгуреле”, съобщава в. Посредник. Обектът е на стойност 6 200 000 евро и е финансиран по финансов меморандум 2002 на Програма ФАР – Трансгранично сътрудничество. Главен изпълнител е “Холдингово дружество Пътища” АД. Пътната връзка ще съкрати с близо 200 километра преминаването на чуждестранни граждани, туристи и товари от Западна Европа до Балканите. Очакванията след откриването на съоръжението е то да повлияе за развитието на региона и специално на община Никопол. В помощ на предполагаемия интензивен трафик е и завършената отсечка от пътя Плевен-Никопол.

Преминаването на един пътник през реката ще струва 2 евро, лек автомобил ще се превозва за 12, а камион – за 95 евро. Ако сте велосипедист решил да се разходи в Северна България и да отскочи до съседна Румъния, велосипедът Ви ще бъдет таксуван за 1 лев. Разстоянието е от 800 метра и се изминава за  8-10 минути.

За сравнение Мостът в Нормандия, над естуара на Сена при вливането й в Ламанаша, е безплатен за велосипеди и мотори. Това е съоръжение от друг тип. А ние оставаме в очакване на Дунав мост 2 и с надежда да е предвиден за преминаване от велосипедисти и пешеходци.

Мост - НормандияМост - НормандияМост - Нормандия


Общо прочитания 3945 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: