2013
07.08

dsc_0732Европейска Седмица на Мобилността 16-22 септември 2013

Сдружение „Велоеволюция“ ще реализира кампанията Европейска седмица на мобилността 16 – 22 септември и през 2013 г. Тази година обаче кампанията е финансирана от програма Европа на Столична Община в рамките на проектно предложение подадено от сдружение Велоеволюция.

Кампанията  цели популяризирането на алтернативен начин на придвижване, участието на и взаимодействието между местни власти и гражданско общество за превръщането на градската среда в по-благоприятно място за живеене, с повече възможности за културни и социални връзки, улеснени от добри политики за градска мобилност. В рамките на кампанията местните власти, в лицето на Столична община и съответните дирекции и предприятия, ще бъдат активно ангажирани в представянето и популяризирането на политики и постижения свързани с подобряването на мобилността.

Кампанията ще се реализира и с участието граждански организации, като ще се осигури градско пространство за провеждане на дейности на открито, които насърчават алтернативните възможности за придвижване, активен живот с използване на даденостите на градската среда и културните предпоставки за социални взаимодействия. Като част от кампанията в рамките на Европейска Седмица на Мобилността (ЕСМ) ще се проведат и дискусионни срещи за провокиране и улесняване на диалога между гражданите, гражданските структури и местната власт по отношение на подобряване на градската среда и мобилността на гражданите и гостите на София.

Дейностите по проекта можете да следите на: http://projects.velobg.org

Общо прочитания 4666 , 1 прочитания днес

Няма коментари.

Добави коментар

Твоя коментар: