2014
12.17

1-25На 20-ти декември, за осма поредна година, инициативата “Коледа на колела”, ще отбележи пристигането на добрия вело-старец. Този път неговата обиколка ще включи посещение в 6 български града, в които неуморните джудженца на колела и всички празнуващи, ще могат да покарат с дядото.
Колелото не е само за хубавото време! С този призив преди осем години сдружение “Велоеволюция” посрещна Дядо Коледа и група зимни велосипедисти в София. За Коледа 2014 г. обаче, с присъщото си вълшебство, любимият изпълнител на желания ще се появи едновременно и в Шумен, Разград, Русе, Варна, Бургас, защото е открил, че подаръците бързо и лесно може да достави с велосипед.
Всички велосипедисти, малки и големи, са добре дошли на коледното каране, за да си пожелаят все хубави неща лично на Дядо Коледа и да получат късметче от неговите вело-джуджета. Събитието е за тези, чиито колела не спят зимен сън и преборват студеното и снежно време с велосипеди.
В София коледното каране се организира от сдружение “Велоеволюция” и ще започне в 11.00 часа на 20-ти декември. Мястото от което се тръгва е площад “Св.Неделя”, а програмата ще започне с вече обичайното посрещане с чай и домашни вкусотии. Очаква се всички участници с украсени колела и в традиционните за празника одежди да подрънкат звънци из центъра на града. Карането ще завърши в Зелената къща на ул. 6-ти септември 22а, където велосипедистите са винаги добре дошли.

„Коледа на колела“ в останалите градове се осъществява едновременно от организациите от „Национална мрежа на велосипедните организации в България“ както следва:

• Русе – 20-ти декември, 10:30, начало при стъпалата пред Община Русе, организатор: сдружение „Вело-Русе“;
• Разград – 20-ти декември, 14:00 ч., до Момина чешма, организатор: Велоклуб “Пегас”;
• Шумен – 20-ти декември от 14:00 ч. пред община Шумен, организатор: вело-клуб “Илчов баир”;
• Варна – 20-ти декември, от 13.00 ч. начало при входа на Морската градина, организатор вело-клуб „Устрем“;
• Бургас – 27-ми декември , 11.00 ч., площад “Тройката”, организатор: Клуб на любителите “Колоездачи”.

Общо прочитания 4323 , 1 прочитания днес
  1. Хихи
    Едновременно пък по различно време а в Бургас и след седмица

  2. е, дорият старец е на колело, а не е от хвърковатата чета на бенковски!

Твоя коментар: