2013
04.09

Дари колело или части за колело на младежи в неравностойно положение

bynatashade-bernardiМладежите от Възпитателно училище-интернат “Ангел Узунов”, гр. Ракитово ще се научат как сами да сглобяват, поддържат и поправят велосипеди, което освен забавно, е възможност за тяхната бъдеща професионална реализация. За целта обаче имат нужда от стари части за колела. Случайно да ти се намира нещичко?

Какво?

Сдружение “Ре-акт” развива проект “Практически умения за устойчиви постижения”, като работи с младежите, настанени във Възпитателно училище-интернат “Ангел Узунов”, гр. Ракитово. Чрез три практически модула – Кулинария, Приложни изкуства и Изложение на усвоените умения от курса, младежите ще получат приложими знания от популярни специалисти, които ще им бъдат от полза в бъдеще.

Сдружението организира и вело-курс за младежите, настанени в училището. В рамките на три уикенда момчетата ще се научат на основните техники за поддръжка и поправка на велосипеди. Те сами ще сглобят свои собствени колела, които ще ползват на чисто ново мини маунтин байк трасе, което ще изградят заедно с екипа на сдружението. Така ще придобият основни умения, които да се превърнат в любимо хоби за момчетата в тези институции и дори да им дадат път за бъдеща професионална реализация в тази сфера.

За реализирането на всичко това се търсят стари велосипеди, рамки или други части. Ако в разполагаш с такива, дари ги в полза на младежите.

Кой?

Сдружение “Ре-акт”

Защо?

Младежите сами ще се научат да сглобяват, поддържат и поправят велосипеди. Освен че ще се забавляват и ще ги карат редовно, за тях това е възможност за бъдеща професионална реализация.

Къде?

Ако си в София, остави велосипедните части в магазин Fix & Ride (ул. “Хан Аспарух” 28). Ако си в друг град, изпрати ги за сметка на сдржението. Свържи се с екипа, за да уточните детайлите.

Транспорт?

Сдружението поема разходите за куриер от градовете, различни от София. Свържи се с екипа за подробности.

Имаш още въпроси?

Задай ги на react.bg@gmail.com

Източник: http://timeheroes.org/re-act/186

Общо прочитания 4177 , 1 прочитания днес